20
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜREĞİR - ADANA

Okul basıp iki öğretmeni bıçakladı

Adana’da, önceki gün yapılan kızamık aşısı sırasında korkudan bayılan kız öğrencinin yakınları, okulu basıp, 2 öğretmeni hastanelik etti. Olaya tepki gösteren eğitimciler, okullarda can güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

MERKEZ Yüreğir İlçesi’ne bağlı Sofulu Beldesi’ndeki Veysel Yavuz İlköğretim Okulu’nda önceki gün yaşanan olayda, kızamık aşısı yapılacak öğrencilerden 13 yaşındaki Sibel Uğur’un korkudan bayılması üzerine gelen yakınları, okulun müdürü Ali Saygılı ile müdür yardımcısı Bilal Gödeer’i bıçakladı. 2 eğitimciye saldırı, dün Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamalarla kınandı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Güven Boğa, sendika binasında yaptığı açıklamada, öğretmenlere saldırıya karşı önlem alınmasını istedi.

Saldırıya uğrayan öğretmenleri tedavilerinin sürdüğü Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’nde ziyaret edip, açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali Uslu, eğitimcilerin sahipsiz kaldığını, bu nedenle kendilerine şiddet ve saldırının her geçen gün arttığını öne sürdü.

Uslu, "2008 yılı başından beri 3 saldırı olayında 4 meslektaşımız yaralandı. Öğretmenlerin can güvenliği kalmadı. Artan şiddet ve saldırılara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Bıçaklanan müdür Saygılı’nın 20 yaşındaki kızı Özlem Saygılı da "Babam saldırıda ölebilirdi. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Adana’da müdür ve müdür yardımcısının bıçaklandığı Veli Yavuz İlköğretim Okulu’nda velilerin büyük bölümünün çocukları okula göndermemesi üzerine eğitime dün ara verildi. Jandarma ekipleri olay ihtimaline karşı okulda güvenlik önlemi alıp, beklemeye başladı. Olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı ise 3’e çıktı. Aynı aileden Ramazan Uğur ile kardeşleri Ahmet ve Mahmut Uğur’un gözaltına alındığı öğrenildi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 10:17:47
Güncelleme :5 Nisan 2008 Cumartesi 10:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mukadder kabacık IP: 88.252.39.xxx Tarih : 6.04.2008 00:50:56

TACİZ VE ŞİDDET SUÇLAMALARIYLA YIPRATILAN , ŞİDDETİN VE LİNÇİN HER TÜRLÜSÜNE MARUZ KALAN TÜM MESLAKTAŞLARIMA SABIRLAR DİLİYOR, GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ BİLDİRİYORUM.TOPLUMUN,DEVLET KURUMLARININ VE MEDYANIN TÜM KESİMLERİNE VE TEMSİLCİLERİNE SESLENİYORUM; EĞİTİM VE EĞİTİMCİYİ HARCAMAK BUKADAR KOLAY OLMAMALI, BU BİR FELAKET VE BU FELKETTEN HERKESİM PAYINI ALIR.OKULAARIN İÇLER ACISI EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEVİYESİ ORTADA. ÖĞRETMENLER KORKUSUNDAN EĞİTİM VEREMİYOR, ÖĞRENCİYE KAŞIYIN ÜZERİNDE GÖZÜN VAR DESE YA TACİZCİ OLUYOR YADA ŞİDDET UYGULAYICISI UYANIN SAYIN YETKİLİLER SAYIN ETKİLİLER(MEDYA) TOPLUM TÜKENİYOR UYANIN....!!!!!!!SAYGI VE GÜZEL GÜNLER TEMENNİSİYLE