3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

4 bin 563 asker yemin etti

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı 107. dönem dövizle askerlik hizmetinden yararlanan erler düzenlenen törenle yemin etti.


Yaklaşık 4 bin 563 askerin yemin ettiği törene, Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Rahmi Acır, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Gökay Yıldız ve asker yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, birliğe ilk teslim olan ere hediyeler verildi. Erler silahların üzerine ellerini koyarak yemin ettikten sonra tören geçişini tüm aileler ayakta alkışlayarak izledi.


Konuşmasında askerlere ve asker yakınlarına seslenen Alay Komutanı Rahmi Acır, "Bugüne kadar büyük emek ve fedakarlıkla yetiştirdiğiniz dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından kısa bir süre önce asker ocağına katılan evlatlarınız, bizim en değerli emanetleri olmuştur. Bütün amacımız çok kısa bir sürede olsa vatan savunmasında görev alan bu evlatlarımızı, yüce Türk milletine ve onun şerefli ordusuna layık askerler olarak yetiştirmek ve aldığımız gibi sapa sağlam bedenen, fikren daha da gelişmiş olarak sizlere teslim etmektir. Bildiğiniz gibi yurdumuz her an sıcak gelişmelerin yaşanabileceği çok hassas ve kritik bir bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle devletimiz her zaman güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak zorundadır. Bizler ant içerek ordu safhalarına adım atanların, bu Mehmetçikler gibi tüm askerlerin bu vasıflara sahip olduğuna yürekten inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri böyle Mehmetçiklere ve bu Mehmetçikleri canı gönülden destekleyen siz değerli vatandaşlarımıza sahip olduğu sürece verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez biz bütün olarak sonsuza dek varlığını sürdürecektir" dedi.


Acır, konuşmasının sonunda asker yakınlarını evlerine dönerken dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Törenin ardından askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 14:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selda egilmez IP: 217.162.125.xxx Tarih : 14.07.2007 01:08:30
erhaba bn isvicreden yaziyoru sisden bir rica olacak kayni tovuzle askerlik yapiyo ve biz onu araak istiyoruz telefon nuarasi oladigi icin arayaiyoruz lutfen araya bileceiz bir nuara verebilirisiniz tesekkurler beni dinlediginiz icin