4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

BUTSO mültecilere sahip çıktı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik "mülteciler bizim misafirimiz. Bize sığınanlara ideolojik bakamayız. Sığınmacılara insan olarak bakmalıyız" dedi.

Son zamanlarda gündeme gelen mülteciler konusunda yazılı bir açıklama yapan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, "Burdur'da uzun yıllardır zaten var olan mülteci hareketi, Afrika'dan da gelmesi nedeniyle bu günlerde gündemden düşmemektedir. Bizler misafiri seven, bize sığınanlara kucak açan ve mazlumlara hamilik yapan şanlı bir milletin evlatlarıyız. Bugün de Devletimiz "Büyük Devlet" politikalarıyla ve vatandaşları olarak da büyük devlet vatandaşı bilinciyle hareket etmek zorundayız. Bize sığınanlara ideolojik bakamayız. Kimini beğenip, kimini dışlayamayız. Bize yakışan, onlara "İnsan" olarak bakmak ve sevgiyle yaklaşmaktır. Zira bizim kültürümüzde "Yaratılmışı severiz, Yaratandan ötürü" diyen bir anlayış vardır. Batı medeniyetinin ürettiği vahşet uzantılarının yansımalarından başka bir şey olmayan günümüz mülteci hareketlerinin mazlumlarına bir tekme de biz vurmayalım.

Gerçi doğrudur; bir miktar maddi külfeti ve sosyokültürel doku farklığımız vardır diyen Keyik, ama bunlar aşılamayacak zorluklar değildir. Bu mülteci olayları, bilindiği gibi yeni çıkan bir olay da değildir. Uluslar arası anlaşmaların gereği olarak uygulanan bir işlemdir. Zaten şehrimizde kalıcı değiller ve bu geçici bir süreçtir. Yanlış tavırlarla, dostu üzen ve düşmanı sevindiren durumlara düşülmemelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 13:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ser015 IP: 88.225.227.xxx Tarih : 30.09.2007 09:19:13

Halk tarafından bu insanlara (devletin yaptıkları hariç) fazlasıyla yardım yapılıyomuş.Ki bu insanlar BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN AİLE BAŞINA 1,600 YTL PARA ALIYO EV BEDAVA SU ELEKTRİK BEDAVA .BENCE ÖNCE KENDİ AÇ İNSANLARINIZA YARDIM EDİN.