30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Gölhisar turizme açılıyor

Müzeler Haftası nedeni ile Gölhisar Belediyesi tarafında düzenlenen Kibyra antik kenti ve yaylalar gezisine Burdur Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, Gölhisar Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Veli Cantilav, Burdur Müze Müdürü Ali Ekinci, İl Kültür Turizm Müdürü Seyit Erdoğan, Yrd.Doç.Dr. Şükrü Özüdoğru ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin kazı çalışmalarını yürüteceği Kibyra antik kenti, ‘Akdeniz’in Efes’i olacak. Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru kazı çalışmaları ile antik kentin stadyumunun büyük bölümünü gün ışığına çıkardıklarını belirterek, kentin yüzeyde bulunan kalıntılarının kayıt altına alındığını söyledi.

Özüğdoğru,"Bu yılki temizlik çalışmalarımız yukarı kentte tiyatro, hamam ve agoranın doğu yanındaki geç dönem sur duvarında gerçekleşecek”dedi. Gezi, Yrd.Doç.Dr. Şükrü Özüdoğru tarafından yapılan tanıtımın ardından Böğrüdelik Yaylası ve Kocayayla Krater Gölü’nde devam etti.“Bu tür gezilerdeki amacımız geleceğin bacasız fabrikası olan turizmin gelişmesidir” diyen Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav ise şunları söyledi:

“Gölhisar’ın doğal zenginliği olan Kibyra antik kenti ve yaylalar turizm açısından çok önemli.Gerçekleştirdiğimiz keşif gezisi olumlu sonuç verdi. Haziran ayı içinde ilk turist kafilesini bekliyoruz.Bu Gölhisar turizmi için önemli bir adımdır.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?