30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Hastane EMAR cihazına kavuştu

Bucak Devlet Hastanesinde uzun zamandan bu tarafa büyük yokluğu hissedilen Emar cihazına kavuştu.

260 Yataklı ve tam dolulukla çalışan Bucak Devlet Hastanesinde yıllardan bu tarafa büyük eksikliği hissedilen emar röntgen cihazı hizmet alımı yöntemi ile röntgen çekimlerine başlanıldı. Hastanenin Gözetleme bölümünde faaliyete geçirilen Emar, hastalar gün ve sıra beklemeden çekimlerini yaptırabiliyorlar.

Bucak Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Kadir Zengin “Bakanlığımızca Devlet Hastanelerine il ve ilçe nüfusu 200 binin üzerinde olan hastaneler için Emar cihazı verilebiliyordu. Emar röntgen cihazı hastanemiz için yıllar öncesi hayal gibi idi. Ama o hayal gerçek oldu. Hastanemizde açık emar yirmi otuz dakikada çekilebiliniyor. Şu anda günde ortalama on beş hastamız emar çekimleri yaptırabiliyor. Ama ileriki günlerde bu kapasite otuz kırk hastaya çıkarılacak” dedi.
Bucak Devlet Hastanesinin Baş hekimi Op.Dr. Kadir Zengin BDH’nin çoğu il Devlet Hastaneleri ve üniversite araştırma hastanelerinin üzerinde hizmet kalitesi verdiğine değinerek BDH bölge hastanesi konumundadır. Uzman doktor eksiklerinin de tamamlanması ile BDH sağlıkta büyük söz sahibi olacaktır” dedi.
Henüz Burdur Devlet Hastanesinde bile olmayan Emar röntgen cihazının mini açılış töreninde konuşan Op. Dr Kadir Zengin açılışta bulunan Burdur AKP milletvekili Mehmet Alp’e “hastanemiz emar röntgen cihazına kavuştu, yeni doğan bakım ünitesinin de devreye girmesi ile hastanemizde tek eksik anjiyografi ünitesinin de kurulması ile eksik tamamlanacak. Hastanemizde şu anda anjiyo bölümü için ayrılmış ameliyathane ve ekipman odaları boş ve hazır şekilde beklemektedir. Bu eksiği de sizler tarafından tamamlanmasını ümit ediyoruz” dedi.

Burdur Milletvekili Mehmet Alp “Hastanemizin ilk etapta eksik ve takviye branş doktorlarının tamamlanması için en kısa sürede elimden geleni yapacağım. Yakın bir zamanda hastanemizde anjiyo ameliyatlarının yapıldığını görmek istiyorum” dedi.

Bucak Devlet Hastanesinde günde iki binin üzerinde hastaya poliklinik hizmeti verirken yatan hasta sayısı ile tam doluluk ile çalışması önümüzdeki yıllarda sadece yatak yetersizliği yaşanabileceği belirtiliyor.

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 14:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?