30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Tekel işçilerine Türk-İş desteği

TÜRK-İŞ'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE TAM DESTEK

Türk-İş Burdur İl Temsilciliği, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak hükümeti protesto etti.

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun bugünü 'Tekel İşçileri ile Dayanışma Günü' ilan ettiğini dile getiren Türk-İş Burdur İl Başkanı Mustafa Onay, dört hafta boyunca her Cuma günü AK Parti Burdur İl Başkanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Türk-İş Burdur Başkanı Mustafa Onay, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan işçilere yaptığı konuşmada, "Hükümet çalışanlarının hak ve taleplerine karşı duyarsız davranmaktadır" dedi.

EKMEK MÜCADELESİ

Türkiye'de çalışma yaşamına ilişkin yaşanan tüm sorunların sorumlusunun hükümet olduğunu anlatan Onay, şöyle konuştu: "Bugün emekçilerin Türkiye'nin dört bir yanında verdiği mücadele ekmek mücadelesidir. Eve giren paranın, sofraya konan yemeğin mücadelesidir. Emekçiler, çocuklarını okula gönderebilmenin, hastalarına ilaç alabilmelerinin, ev kirası ödeyebilmenin, elektrik, su faturalarını ödeyebilmenin mücadelesini vermektedir. Ne yazık ki bugünün Türkiye'sinde emekçiler temel ihtiyaçlarını

karşılayabilmek için bir işe, bir gelire sahip olmak için mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Üstelik bu ekmek mücadelesinde güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ile karşılaşmaktadır. Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda Tekel işçilerine, milletvekillerinin gözleri önünde su ve biber gazı sıkılmıştır."

Türk-İş tarafından düzenlenen basın açıklamasına sendika başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri destek verdi. İşçiler, "Gün gelecek devran dönecek AK Parti halka hesap verecek, ' direne direne kazanacağız', ' İşçi gençlik el ele, Tam bağımsız Türkiye', 'Kahrolsun IMF, yaşasın bağımsız demokrat Türkiye' sloganları atıldı.

TÜRK-İŞ'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE TAM DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 17:13:04
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?