9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Sinerji odağı açıldı

Burdur Ticaret Sanayi Odası'na, sinerji odağı açıldı. Açılışa, KOSGEB Ankara Başkanı Erkan Gürkan, Vali Can Direkçi, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Denizli Sinerji Odağı Merkez Başkanı Kemal Bildiş katıldı.

13 yıllık dönem içersinde 2003 yılına kadar Türk sanayisine 20 milyon dolar destek verdiklerini belirten KOSGEB Ankara Merkez Başkanı Erkan Gürkan, 2003 yılından sonra ise akla hayale gelemeyecek kadar destek olduklarını söyledi.

393 uzman kadro ile çalıştıklarını da dile getiren Gürkan, "Bizim benimsediğimiz 5 tane ilke var. Bu ilkeler, sürekli değişim, sorun üretme kavramı yerine çözüm bulma, sinerji oluşturma, sanayiciler ile sevda köprüsü oluşturma ve en önemli olan öğrenen fert, öğrenen kurum, öğrenen şirket ve öğrenen devlet gibi konular" dedi.

Gürkan şöyle devam etti: "Türk sanayisi kendi kıymetini bilmiyor. Kendi potansiyelini bilmiyor. Türk sanayisinin tek sorunu "ben biliyorum, bilmediklerimi de biliyorum" Bizim tek sorunumuz bu. Çünkü biz, "ben hiçbir şey bilmiyorum" diyerek durmadan kendini geliştiren firmalarla yarışıyoruz".

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'na açılan sinerji odağının, imalat sektöründe faaliyet gösteren şirketlere web sayfası tasarımı, nitelikli elman desteği, düşük faizli kredi, yeni işçi alımları için yüzde sıfır faizli kredi konularında yardımcı olacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?