7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Barış için kanat çırptılar

GÜVERCİNLER DÜNYA BARIŞI İÇİN KANAT ÇIRPTILAR

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen İskenderun Güvercini Barış Festivali'nde, farklı ülkeler ile kentlerin adını taşıyan 650 güvercin barış ve hoşgörü için kanat çırptı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) girişimleriyle birçok sivil toplum kuruluşunun katkı verdiği 1. İskenderun Güvercini Barış Festivali, 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde İskenderun-Arsuz karayolu üzerindeki Kırland Tesisleri'nde yapıldı. Festivalde, farklı ülkeler ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinin ismini taşıyan dünyanın ve Türkiye'nin dört bir tarafından getirilen 650'yi aşkın güvercin uçurularak barış mesajları verildi. Hollanda, Suriye, Türkiye'nin birçok kentinin ismiyle anılan güvercinler,

ahenkle uçup izleyenlere tam bir görsel şölen sundular.

İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, etkinlikte "İskenderun Güvercini" projesinin mimarı İTSO Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü ile birlikte İskenderun güvercinini kümesten çıkartarak Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'a tanıttı. Halil İbrahim Kocadölü ise, İskenderun güvercininin Büyük İskender tarafından hızlı ve güvenli olduğu için posta güvercini olarak kullanıldığını belirtti. Halil İbrahim Kocadölü, 197 çeşit güvercinden festivalde 450 adedinin

hep beraber uçtuğunu belirterek, "Hollandalı, İsrailli, Pakistanlı, Bağdadi (Iraklı), Şami (Suriyeli) gibi güvercinler de bulunuyor. Adanalı, Urfalı, Konyalı, İstanbullu, İzmirli gibi Türkiye'nin çeşidi güvercinleri de burada. Dünyanın kutladığı, Birleşmiş Milletler'in aldığı karara göre 21 Eylül'ü biz dünyayla beraber kutlayalım ki, dünyaya mesaj verelim anlamında biz bugünü düşündük" dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Civelek ise, güvercinin kardeşliğin ve birlikteliğin simgesi olarak bilindiğini ifade ederek, bütün dünyada barış amblemi olarak güvercinin kullanıldığını söyledi.

Festivale AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

GÜVERCİNLER DÜNYA BARIŞI İÇİN KANAT ÇIRPTILAR
GÜVERCİNLER DÜNYA BARIŞI İÇİN KANAT ÇIRPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 10:54:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 16:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?