4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Davullu zurnalı karşılama

UGANDALI ÖĞRENCİLERE DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA

Hatay’ın İskenderun ilçesine gelen bir grup Ugandalı öğrenci havaalanında davul ve zurnalara karşılandı

Uganda’nın başkenti Kampala’da eğitim veren Işık Lisesi’nde okuyan 7 öğrenci Türkçe Olimpiyatları’na hazırlanmak için Gülen Koleji ve Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği’nin (KİSİAD) davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Havaalanında sevgi gösterileri ile karşılanan öğrenciler Türk kardeşleri ve işadamları ile kucaklaşarak hasret giderdiler.

KİSİAD Başkanı Tamer Eker, Ugandalı öğrencileri medeniyetlerin buluştuğu İskenderun’da konuk etmekten büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Ortadoğu’da yaşanan karışıklıklar karşısında böyle bir kucaklaşmanın anlamının büyük olduğunu ifade eden Eker, “Bu gün Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğü, her tarafta çatışmaların en üst seviyede olduğu bir zamanda paylaşım için menfaat için insanlar çarpışırken, bu kardeşlerimiz Hatay’a dostluğu, kardeşliği hoşgörüyü getirdiler" dedi.

Anadolu’dan dünyanın farklı coğrafyalarına eğitim için giden gönüllülerin attığı tohumların her geçen gün yeşerdiğini dile getiren Eker, “Onların arkasından müteşebbis ruhlu iş adamları oralara gidip, Anadolu insanının dürüstlüğünü, kişiliğini, çalışkanlığını gösterme anlamında öncülük ettiler” diye konuştu.

İskenderunlu işadamı Nedim Kimyon ise, “Dostluğun ve insanlığın geleceği için birileri bir şeyler yapıyor. Birilerinin yaptığı o işin tarifi mümkün değil. Bu insanların eli öpülür. Bilmediğiniz, tanımadığınız, gitmediğiniz diyarlara ellerini uzatarak, insanlara sahip çıkarak, insanlık adına bir şey yapıyorsak, o insanların eli öpülür. Onların önünde saygı ile eğilir. Bu ülkemizin ve Anadolu insanının enerjisinden kaynaklanıyor. Bütün insanlığın bu güzelliğe sahip çıkması gerekir” ifadelerini kullandı.

Uganda’dan gelen Daniel Ola isimli öğrenci ise ülkesinden selam getirdiğini belirterek, “Türkiye’yi çok seviyoruz ve çok güzel, Uganda’dan sevgiler. Türk ışık Koleji’nden sizlere selam getirdik. Türk Işık kolejini bitirdim. Türkçe öğrenmek için buradayız” ifadesini kullandı,.

Üç ay süre ile İskenderun'da kalacak öğrencilerin Türkçe olimpiyatlarına hazırlanacakları belirtildi.

UGANDALI ÖĞRENCİLERE DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA
UGANDALI ÖĞRENCİLERE DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2011 Cuma 17:46:03
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 14:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?