30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hastanede doktor kalmadı!

YALVAÇ DEVLET HASTANESİ’NDE 8 DOKTOR KALDI

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde 105 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi’nde çocuk uzmanından sonra göz uzmanı, genel cerrahlar ve acil servis doktorlarının da tayini çıkınca sadece 8 doktor kaldı.

Hastanede halen 2 dahiliye,1 ortopedi, 2 kadın doğum, 1 anestezi ve 2 acil servis doktorunun görev yaptığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından 100 yataklı hastanelere verilen uzman kadro sayısı 25, Acil Servis’e verilen pratisyen hekim kadrosu ise 7 iken Yalvaç Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekimler dahil 8 doktor görev yapıyor. Kadroları bulunmasına rağmen KBB’de 2 yıldan bu yana, ürolojide 6 aydır, gözde 4 yıldır, nöroloji, cildiye, intaniye, biokimya, radyoloji, göğüs ve fizik fedavi dallarında uzun süreden bu yana uzman doktor olmadığı ifade edildi.

Acil serviste görevli pratisyen hekim sayısının 2’ye düşmesi sonucu aile hekimlerinden destek alındığını belirten Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Tahsin Erdoğan, “Sıkıntıyı şimdilik bu şekilde çözmeye çalışıyoruz. Aile hekimi olan meslektaşlarımızın nöbet sonrası istirahat etmeleri sağlık ocaklarında ki görevlerini aksatacak. Bunun endişesini yaşıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?