30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Projeler birincilik için yarışacak

PROJELER BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞACAK

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları arasında düzenlenen ‘Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın bölge finali sergisi açıldı.

Isparta’nın ev sahipliği yaptığı yarışmaya Adana, Antalya, Burdur, Denizli, Karaman ve Mersin olmak üzere toplam 61 eser katıldı. Yarışma, Bilgi İletişim Teknolojileri, Elektronik ve Otomasyon, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Moda Tasarımı, Sağlık Hizmetleri, Ticaret ve İş Yönetimi, Turizm Hizmetleri, Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 1, Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 2 ve Yaratıcı Sanatlar olmak üzere 10 dalda düzenleniyor

Halk Eğitim Merkezi’nde 5 Mart’a kadar açık kalacak olan serginin açılış törenine Vali Ali Haydar Öner, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Taştekin, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz; buradaki sonuçlara göre birincilerin 22 – 26 Mart 2010 tarihinde Ankara’da yarışacaklarını bildirdi. Beceri Yarışması’nın jüri üyeliğinde görev alan görevlilerin tamamının SDÜ öğretim üyelerinden oluştuğunu belirten Yılmaz, “Jüri üyelerimiz buraya katılan projeleri 3 aşamadan değerlendiriyorlar. Birincisi; hazırlanan dosyalar inceleniyor, ikincisi; bu projeyi yapan öğrenci arkadaşlarımızın sunumları değerlendiriliyor, üçüncüsü; sergilenen eserlere göre son bir değerlendirmenin ardından birinciler tespit ediliyor. Bu yarışmada 61 eserde 121 öğrencimiz yarışıyor” dedi.

BİR İCAT ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR

Bir buluşun önemli kazanımlara sebebiyet verebileceğinin altını çizen Isparta Valisi Ali Haydar Öner ise “Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bölge değerlendirmesi bugün Isparta ilimizde yapılıyor. Bugünkü yarışmanın önemini idrak ederek buradayız. Bir buluş, bir yeni tasarım, kişiyi istikbalde yeniliklerle karşı karşıya getireceği gibi, ailesini de, beldesini de, ülkesini de çok önemli kazanımlarla karşı karşıya getirebilir. Bir buluş, bir icat, çok şeyi değiştirebilir. İcatlar kadar onun değerlendirilmesi, uygulamaya konulması ve ondan yararlanması da çok önem taşıyor. Yarışmaya katılan gençleri kutluyor, onlara rehberlik eden öğretmenleri de tebrik ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

2009 – 2010 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Kurumları arası Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nın ödül töreni 4 Mart 2010 tarihinde saat 10:00’da Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenecek.

PROJELER BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:04:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 11:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?