18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

Su skandalı!

Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Paksoy, son günlerde yaygınlaşan bağırsak enfeksiyonu hastalığına şehir içme suyuna karışan zehir bir maddenin neden olduğu iddialarının, bazı uç noktaların ayak oyunu olduğunu söyledi.

Cumartesi ve pazar günü meydana gelen salgın hastalığın şehir içme suyundan kaynaklandığı iddialarına yanıt veren Paksoy, "Elbistan'da son 2 gündür yayılan dedikodu beni çok rahatsız etmiştir. Yapılan söylentilerde şehir içme suyuna zehirli bir madde bulaştığı, su deposunun içerisine köpek düştüğü ve daha değişik konular halk arasına yayılmaktadır. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı İnsan Sağlığı Laboratuvarı ekiplerince ilçemizin 20 değişik noktasında yapılan su tahlilleri neticesi temiz çıkmıştır. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından bu rapor bize iletildi. Bu hastalığın oluşmasında tek sebep su değildir. Gıda maddelerinin iyi yıkanmaması ishal hastalığına sebep olabiliyormuş. Dedikodular yaparak, siyasi alanda bizi yıpratmaya çalışıyorlar" dedi.

Belediye olarak görevlerinin Elbistan halkına en iyi hizmeti sunmak olduğunu kaydeden Paksoy, "Cumartesi ve pazar günü meydana gelen olaylar içerisinde belediyemizde müdür olarak görevli bir arkadaşımızın babasının yaptırmış olduğu inşaat pazar gecesi saat 02.30 sıralarında yakılmıştır. Bu yaşanan olaylar bir tesadüf olamaz. Bazı uç noktaların hedefi haline geldik. Halkımızdan isteğimiz bu dedikodulara inanmamalarıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 10:37:30
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 16:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail isli IP: 81.214.174.xxx Tarih : 17.08.2005 15:23:00
Öncelikle bize bu imkanı verdiğiniz için teşekür ederim.Yaklaşık bir ay önce ailemi Elbistana gezme ve ziyaret amaçlı gönderdim 4 yaşındaki oğlum ihsal oldu ve çevredeki bütün çocukların benzer şekilde ihsal olduğunu öğrendim.Başkanımızın dediğine göre sebep su değilmiş ve siyasi yıpranmadan bahs etmiş ve elindeki MARLBORO sigarasıyla güzel bir poz vermiş sebep her neyse Elbistan da sık sık meydana gelen bir sorun olduğunu herkes biliyor ve konunun araştırılması için belediye sağlık ekiplerinin ve diğer doktorların beraber bir araştırma yapması gerekmezmi? Siyasi bir yıpratma olmayacağını bilmeniz gerekir.Elbistanda grev yapan doktorlar her ne hikmetse coçukların ihsal olduğunu teshiş edince hazır su içmelerini tavsiye etmesi bir tesadüf olamaz.Acaba yöremizde su satışları yükselsin diyemi yapılıyo denemez sanırım. SAYGILRIMLA ELBİSTANA OLAN GÜZEL ŞEHİR ÖZLEMİYLE.