30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akdeniz'de romanlara jest

AKDENİZ'DE ROMANLARA JEST

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'e bağlı Turgut Reis Mahallesi'nde yer alan bir parka Belediye Meclisi'nin almış olduğu karar doğrultusunda; 'Roman Kültürleri Parkı' adı verilecek.

Akdeniz Belediye Meclisi, 2011 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturum, bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin oybirliğiyle kabul edilmesiyle başlarken, yapılan görüşmelerin ardından Belediye Meclis Toplantıları'nın her ayın ilk haftası içinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclisi Denetim Komisyonları'nda bir yıl süreyle görev alacak üyelerin isimleri ve ödenecek ücretin de ele alındığı toplantıda gerçekleştirilen oylama sonucu komisyon üyeliklerine; Hüseyin Gür, Sabahattin Atsız, Fatma Gül Demirtağ, Ata Gündoğdu ve Arzu Akkamış getirildi.

Sözleşmeli personele ödenecek ücretlerle ilgili olarak, Bütçe Komisyonu'na havale edilen gündem maddesinin ardından, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile yeni kurulan; Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün çalışma yönetmelikleri oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu müdürlüklerin bütçe tertiplerinin yapılandırılmasına ilişkin teklifse, Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Bahçe Mahallesi'nde okul alanı içinde işaretlenmiş trafo yerinin iptaline ilişkin teklifle plan tadilatı teklifi, İmar ve Çevre Komisyonları'na havale edilirken, yine Bahçe Mahallesi'ne kayıtlı bazı taşınmazlarla ilgili İmar ve Çevre Komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.

Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan 2 katlı binanın, 20 yıl süreyle Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesine ilişkin Eğitim ve Kültür Komisyonu'nun raporu görüşülerek kabul edilirken, bina sahibinin isteği doğrultusunda yapının; 'Abdurrahim Türk Aile Sağlığı Merkezi' adıyla bölge halkına sağlık hizmeti vereceği kaydedildi. Akdeniz Belediye Meclisi, bir önceki birleşiminde Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu ile Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale ettiği gündem maddesini yürürlüğe koydu. Alınan kararla birlikte Akdeniz Belediye Meclisi üyelerine 'Kadın-Erkek Eşitliği' konusunda eğitim alacağı ve eğitim çalışmalarının da 1 Şubat 2011 tarihinde başlayacağı belirtildi.

Yine meclisin önceki birleşiminde komisyonlara giden Turgutreis Mahallesi'ndeki parka 'Roman Kültürleri Parkı' adının verilmesine yönelik teklif, oybirliği ile kabul edilerek uygulamaya konuldu. Önergeyle gündeme alınan, 2011 Mali Yılı bütçesine konu olmak üzere Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinde tertiplerin oluşturulmasını, oluşturulan tertiplere Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın-Yayın Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesinde yer alan ödeneklerin aktarılmasını içeren önergenin Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.

AKDENİZ'DE ROMANLARA JEST
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 16:21:01
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 17:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?