3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

AKP yerel seçimlerde iddialı!

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, önümüzdeki yerel seçimlerin Mersin'in kaderini değiştireceğini ifade ederek, AK Parti'nin seçimlerde diğer siyasi partileri sandığa gömeceğini iddia etti.

2009 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin Mersin açısından farklı bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Gültak, kentte belediyecilik adına hiçbir şey yapılmadığı için özellikle başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe belediyeler olan Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli'de belediyecilik adına yetersiz kalındığını, bu nedenle de önümüzdeki süreçte yapılacak olan yerel seçimlerin bir çok şeye gebe olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın kimin olacağı sorusunun kent gündeminde ilk sırayı aldığını vurgulayan Gültak, Genel Merkez tarafından belirlenecek olan adayın yapılacak olan yerel seçimlerde diğer partilerin adaylarını sandığa gömeceğini iddia etti ve bununla birlikte kentin kaderini de değiştireceğini savundu.

Mersin'in içme suyu ve çöp sorununun çözümü noktasında yapılan çalışmaları da değerlendiren Gültak, "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan, basın yoluyla bizlere bazı kanun maddelerine dikkat çekerek yanıt vermiş. Yani çöpün kimin tarafından çözülmesi, içme suyunun da kimin tarafından yapılması gerektiğini sormuş. Tabi ki çöp ve içme suyu konusu belediyenin yetkisi dahilindedir. Peki sen neden 9 yıldır bu sorunu çözmedin? 2 dönemdir belediye başkanısın neden çöp sorununu daha önce çözmedin?" diye sordu.

Gültak, Mersin'in içme suyu sorununun çözümü noktasında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2003 yılında bir proje hazırlandığını, 2005 yılında da projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Berdan Barajı'ndan getirilen suyla birlikte çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin ise DSİ tarafından kent merkezine ulaştırılan suyu şebekelere dağıtımını üstlendiğinin altını çizen Gültak, "Suyu biz getirdik" şeklinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Macit Özcan'ı halkı kandırmakla suçladı.

Mersin'de yer altındaki kayıp kaçak oranının Avrupa standartlarının çok üstünde olduğunu iddia eden Gültak, kayıp suyun faturasının da vatandaşın cebinden ödendiğini, en küçük bir aileye 70-80 YTL'lik su faturası kesildiğini ileri sürdü. Kentin sadece sahilden ibaret olmadığını ifade eden Mustafa Muhammed Gültak, bu nedenle kentin tüm noktalarına ayrım yapmaksınız eşit hizmet götürülmesi gerektiğini anlattı. Gültak, "Sen çıkıp kentin belirli yerlerine hizmet götür ondan sonra da çıkıp belediyecilik yaptığını söyle. Böyle bir şey olur mu? Antalya'ya, Adana'ya, Konya'ya ve Kayseri'ye git de orada belediyecilik nasıl yapılırmış bir gör. Ondan sonra da gel burada konuş" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlere yönelik olarak almış olduğu kararları hatırlatan Gültak, kongresi yapılan il ve ilçe teşkilatlarında yer alan isimlerin seçimde aday olamayacağını, kongresi yapılmayan il ve ilçelerde görev yapan ve aday olmak isteyenler için de 1 Aralık 2008 tarihinin, görevlerinden istifa etmesi için son gün olduğunu kaydetti.

Gültak, 10 Kasım 2008 tarihi itibariyle de parti olarak aday adaylığı başvurularını kabul etmeye başladıklarını hatırlatarak, aday adaylığı noktasında istenilen miktarın belirlendiğini, bunun dışında herhangi bir talepte bulunulmadığını belirtti. Toplumu kucaklayacak, partinin vizyon ve misyonunu taşıyıp ileriye götürebilecek isimlerle yola çıkacaklarını da sözlerine ekleyen Gültak, parti olarak alınlarının açık, başlarının da dik olduğunu, amaçlarının Türkiye ve Mersin'in sorunlarına çözüm üreterek, halkla buluşmak olduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?