30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Jandarma Teşkilatı 172 yaşında

TÜRK JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Türk Jandarma Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıldönümü, Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte katılan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Jandarma Teşkilatı'nın feragat ve fedakârlık timsali, en ast rütbelisinden en üst rütbelisine kadar bilinç ve şuurla, canla ve başla çalışan kahraman bir teşkilatı olduğunu ifade etti. Güzeloğlu, "Türk Jandarması, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğü, temel değerleri ve ilkeleri uğruna aşılmaz ve sarsılmaz bir kaledir. Jandarma her düzeyde 21. yüzyıl Türkiye'sinde güvenlik bağlamında yüz akı ve vazgeçilmez bir teşkilattır" ifadelerini kullandı.

Devlet yönetiminin ve anlayışının 21. yüzyılda vazgeçilmez ve değişmez en temel iki fonksiyonundan birinin güvenlik, diğerinin de adalet olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Güvenlik kavramı demokratik bir ülkede vatandaşlarımızın yasalar çerçevesinde ve bu bağlamda başta can olmak üzere her türlü emniyetinin sağlanmasını kapsayan, bu doğrultuda hizmet verilen bir kavramdır. Güvenlik kavramında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kolluk kuvveti olarak Jandarma, Polis Teşkilatımız ile birlikte bu görevi başarıyla sürdüren ve gerçekten çok özel gelişmiş, bugün dünya çapında başarı öyküsü olarak öne çıkan bir teşkilatımız olmuştur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın jeostratejik konumuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Türk Jandarması, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne dönük her türlü iç ve dış tehdit, bölücü terör olmak üzere, her türlü düşmanca unsurun karşısında durmuştur. Gerek sorumluluk sınırlarında gerekse genel olarak tüm boyutlarda kahramanca bir görev anlayışı ile çalışmış ve bu uğurda birçok şehit vermiş, yine aramızda bulunma onurunu paylaştığımız birçok kahraman gaziyi yetiştirmiş bir teşkilattır" diye konuştu.

Türkiye'nin 21'nci yüzyılda, her alanda çok büyük bir iddianın güçlü ve güvenli bir geleceğe doğru yol aldığının altını çizen Güzeloğlu, "Türkiye, bölgesinde ve dünya ölçüsünde yurtta ve dünyada barışın sağlanmasına katkılar koyan bir ülkedir. Ülkemiz, dünya ölçeğinde kalkınmasıyla ve gelişmesiyle, dünyanın bu anlamda bir barış adası olma düşüncesiyle buluşmasında çok önemli kazanımlar ve çabalar ortaya koymuştur. Bu büyük ülkenin Jandarması da bu büyüklüğe yaraşan ve yakışan bir büyük organizasyon ve kurumsallaşmanın içerisindedir. Jandarma Teşkilatı'nın 172. yılını kutladığımız bugünde, gelecek her yıl dönümünün ve kutlamanın, gelişen Türkiye'nin ve güçlenen Türk Jandarması'nın yılı olacağına inanıyorum" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Bedri Dursun'un da konuşmasında jandarmanın önemine değindi. Konuşmaların ardından, Vali Güzeloğlu başarılı jandarma personellerine plaket verdi. Ardından eğitimli jandarma köpeklerinin gösterilerini izleyen Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, komutanlık içindeki resim sergisini ve Jandarma'nın kullanmakta olduğu teçhizatların sergilediği stantlarını da gezdiler.

TÜRK JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
TÜRK JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
TÜRK JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:55:02
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 14:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?