2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kadınlar patron oluyorlar

Mersin İl Özel İdaresi tarafından "Mikro Kredi Uygulaması" kapsamında verilen kredilerden son 18 ayda toplam 376 kadının yararlandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi tarafından 22 Haziran 2007 tarihinde hayata geçirilen; 'Mikro Kredi Projesi' kapsamında 13. etap kredi dağıtımı da gerçekleştirildi. Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen kredi dağıtım töreninde 33 kadına ilk defa, 22 kadına da ikinci defa kredileri verildi.

Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kredi teminindeki asıl amaçlarının, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmasının yanında kendilerine olan güvenlerinin de sağlanması olduğunu söyledi. Vali Aksoy, proje kapsamında bugüne kadar 376 kadına kredi verdiklerine dikkat çekerek, kendi işini kurmak isteyen kadınlara da gereken desteğin verildiğini, ihtiyaç duyulan alanlarda da mesleki kursların Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İçel El Sanatları Vakfı tarafından açılarak ihtiyacın karşılanmaya çalışıldığını anlattı.

Proje kapsamında kredi alarak kendi işini kuran kadınların, üretmiş oldukları ürünlerin satışı için kendilerine tahsis edilen satış reyonunun yetersiz kaldığını belirten Aksoy, sorunun aşılabilmesi noktasında merkezi bir yerde yeni bir satış reyonu kurulacağını, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü belirtti. Aksoy, "Kadınlarımızın aldıkları krediyi en iyi şekilde değerlendirip, kendi işlerini kurarak gelir elde etmeleri bakımından gereken desteği veriyoruz ve bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kadınları cesaretlendirip, kendi işlerini kurmalarını teşvik edebilme adına alternatifler de sunduklarını kaydeden Aksoy, bu kapsamda Valilik bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP)' çerçevesinde yapılacak olan başvuruları da eğerlendirebileceklerinin altını çizdi. Aksoy, "Kredi alıp kendi işini kuran kadınlarımızın bu cesareti, diğer kadınlarımızı da teşvik edici bir misyon üstlenecektir. Bu boyutuyla olaya bakıldığında Mikro Kredi Projesi'ni biz önemsiyoruz ve projeyi de sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu.

Proje kapsamında kullandırılan kredilerin Mersin İl Özel İdaresi ile İÇEV tarafından finanse edildiğini, söz konusu kurumların 2009 yılı bütçesinde de proje için ödenek ayrıldığını ifade eden Aksoy, 2007 yılında 150 bin YTL ve 2008 yılında da 100 bin YTL olmak üzere bugüne kadar toplam 250 bin YTL'lik kredi verildiğini sözlerine ekledi.

Vali Hüseyin Aksoy, konuşmasının ardından kredi almaya hak kazanan girişimci kadınlara kredilerini takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 16:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?