30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kızılçam ormanı alev alev!

SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Bahçederesi Köyü sınırları içerisinde çıkan orman yangını güçlükle kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde başlayan ve 2 yangın helikopteri, Türk Hava Kurumuna ait bir yangın uçağı, çok sayıda arasöz ve itfaiye aracı ile yangın ekiplerinin müdahale ettiği yangın arazi şartları ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınabildi.

Öte yandan, yangının çıktığı alanda yol olmaması nedeniyle DSİ ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne ait iş makineleri arasözler için yol açarken, işçiler yangına müdahalede ederken arazi şartlarıyla da mücadele etti.

Yangının çıkış nedeni bilinmezken, ne kadar kızılçam orman alanının yandığı ise yapılacak incelemenin ardından tespit edileceği bildirildi.

Yangına müdahale için Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü, Silifke ve belde belediyelerin itfaiye araçları ile ekipleri hazır bulundu. Silifke İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ise yangın bölgesinde çevre güvenliği aldı.

SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 11:58:01
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 13:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?