2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin İsmet İnönü'yü unutmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı ve CHP 2. Genel Başkanı olan İsmet İnönü, ölümünün 35. yılında Mersin'de de düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün de silah arkadaşı olan İnönü için CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tören, İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirildi. İsmet İnönü Anıtı önünde bir araya gelen partililer, burada önce saygı duruşunda bulundu ardından da İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Anma etkinliğine; CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, merkez ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan Yılmaz Şanlı, 'Kurtuluş Savaşı'nda etkin bir rol üstlenen İsmet İnönü'nün; özellikle Lozan Antlaşması ile tam bağımsız, saygın ve yeni bir ulusun doğuşunu sağladığını bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük görevler üstlendiğini hatırlattı. Şanlı, Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de içinde bulunduğu her türlü zorluğu aşacak bilinçle yetişen cumhuriyetçi, çağdaş ve demokrat kuşakların güvencesi olduğunu, CHP üyelerinin de daima demokrasiden, özgürlükten, bilimden ve aydınlanmadan yana olma gibi onurlu bir görevi üstlendiğini ve gelecek nesillerle de söz konusu görevi bırakacağını anlattı. Şanlı, "Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet kazanımlarına, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne, sosyal hukuk devleti ilkesine ve demokrasiye gönülden bağlı olan, milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkan, toplum ve ülke sorunlarına duyarlı olan, insan haklarına saygılı, yurttaşlık bilincine sahip bireyler olarak; ulusumuzu bağımsızlığa kavuşturan ve Türk Ulusu'nun sesini bütün dünyaya duyuran Ulu Önder Atatürk ve İsmet İnönü'nün emanet ve ilkelerine sahip çıkmalı ve onların düşüncelerini sonsuza kadar yaşatmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan HAZAR IP: 88.247.246.xxx Tarih : 26.12.2008 09:46:35

Varlığımızın nedeni ve Garantisi olan Cumhuriyet’i bize kazandıran Büyük ATATÜRK’ü ve en yakın sialh arkadaşı İsmet İNÖNÜ'yü saygı ile anıyorum, Ruhun şat olsun...Sevgi ve Saygılarımla… KENAN HAZAR TZD Mersin Şube Bşk. KESK Tarım Orkam-Sen Mersin Şube Bşk. TAYDAD(Tarımsal Yayım ve Danışmanlar Derneği) Kurucu Başkanı