30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mezarlıkta eylem!

Mersin'de Türk Eğitim-Sen üyeleri, valilik önünde eylem yapmalarına izin verilmeyince giydikleri kefenlerle mezarlıkta eylem yaptı.

Ek ödeme haklarının verilmesi için bir süre önce Mersin Valiliği önünde eylem yapmaya başlayan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyesi kamu çalışanları, polisin iki haftadır valilik önünde eylem yapmalarına izin vermemesine tepkilerini mezarlıkta eylem yaparak gösterdiler.

Her çarşamba valilik önünde toplanarak basın açıklaması yapan ve hükümete seslerini duyurmaya çalışan eğitimciler, Mersin Valiliği'nin burada basın açıklaması yapmalarına izin vermemesi üzerine 4 haftadır sürdürdükleri eylemler dizisini mezarlıkta noktaladılar. Büyükşehir Belediyesi Güneykent Mezarlığı'nda toplanan sendika üyelerinden bir bölümü temsili kefen giyerken, Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Ateş'in de kefen giyerek mezarın üzerine yatması dikkat çekti. Eyleme katılanlar, zam beklerken öldüğünü belirttikleri memurun ruhuna da Fatiha okudular.

Mezarlıkta hazırladıkları basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Tevabil Akıncı, her çarşamba yaptıkları ve bugün 5.'sini gerçekleştirecekleri basın açıklamasını bu kez mezarlıkta yaptıklarını söyledi. Akıncı, eylemi mezarlıkta gerçekleştirmelerinin gerekçesini de "Yaşayanlara, ülkeyi yönetenlere, vekillere, Başbakana, Cumhurbaşkanına, bürokratlara sesimizi duyun dedik ama duyuramadık. Biz de buradan ölülerimize seslenmek istiyoruz. Yasa yapıcılar duymadılar, bari bizi siz duyun. Ölülerden mi yasa yapmalarını, zam yapmalarını isteyelim? Madem öyle biz de bu mezarlıkta yatanlardan medet umuyoruz. Burada yatanlar da zam zam diye öldüler. Biz aynı kaderi paylaşmak istemiyoruz. Bunu mu istiyorsunuz? Neden sesimizi duymak istemiyorsunuz? Eğer sesimizi duyuyorsanız ya da duymak istiyorsanız ek ödemeleri eşit olarak dağıtın" dedi.

4 hafta önce başlattıkları eylemlerine her canlının geleceği son yer olan mezarlıkta son vermek istediklerini ifade eden Akıncı, haftalardır dile getirdikleri ek ödeme hakkını vermeyen hükümetin eğitimcilere haksızlık yaptığını söyledi. Siyasileri emekli milletvekillerinin maaşlarına yaptıkları zam nedeniyle de eleştiren Akıncı, "Hükümet üst düzey bürokratlara verdiği ek ödemeyi bir kısım memurlara vermediği için alanlara indik. Adalet terazisi doğru tartmadığı için alanlara indik. Bir gecede kendilerine yüzde 100'ün üzerinde kaymaklı, katmerli maaş artışı yaptıkları için alanlara indik. Bu ülkede kamu çalışanı emekli, dul, yetim, gazi, asgari ücretli geçinebilmek için geçim cambazlığı yaparken, yüce parlamentoya seçerek gönderdiğimiz vekillerimiz bir gecede kendileri için kaymaklı zamları yapıp, memura gelince de sessiz kalmalarını kınıyoruz. Cumhurbaşkanı'ndan talebimiz; ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada Meclis'ten jet hızıyla geçen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı
veto etmesidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2011 Çarşamba 19:06:25
Güncelleme :29 Aralık 2011 Perşembe 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?