30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mut zeytinyağıyla yurtdışına açılacak

MUT ZENTİNYAĞIYLA YURTDIŞINA AÇILACAK

Mersin'in Mut ilçesinde üretilen zeytinyağının, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) tarafından, Şubat ve Mart aylarında Rusya, Japonya ve İngiltere'de düzenlenecek olan fuarlarda tanıtılacağı bildirildi.

Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımı noktasında kurulan komite tarafından Mut Kaymakamlığı'na gönderilen yazıda; 7-11 Şubat 2011 tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek olan; 'Prodexpo 2011-İnternational Exhibition For Food, Beverages And Food RawMaterlals' adlı organizasyonla birlikte 1-4 Mart 2011 tarihleri arasında Japonya'nın Chiba kentinde gerçekleştirilecek olan; 'Foodex Japon 2011-İnternational Food And Beverage Exhibition' ve 13-18 Mart 2011 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da organize edilecek; 'IFE11-İnternational Food And Drink Event' adlı organizasyonlarda tanıtılacağı kaydedildi.

Yazıda ayrıca; söz konusu etkinlikler kapsamında Mut'a özgü zeytinyağının sunumu yapılması ve bölgenin temsil edilebilmesi noktasında Türk Gıda Kodeksi'ne uygun ve filtre edilmiş yaklaşık 20 kilogramlık naturel sızma yemeklik zeytinyağının, 15 Ocak 2011 tarihine kadar ZZTK'ya teslim edilmesi istendi. Yaşanan gelişmelerin ilçe açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut zeytinyağının artık Türkiye sınırlarından dışarıya taşıp, yurtdışına açıldığının altını çizdi. Yurtiçinde de önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Şahin, zeytinyağı konusunda Ege İhracatçı Birliği'nin kendilerinden talepte bulunduğunu ifade etti. Şahin, “Zeytinyağımızın, başta Rusya olmak üzere Japonya ve İngiltere'de organize edilecek olan fuarlarda en iyi şekilde tanıtılabilmesi için elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 13:14:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 13:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?