30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Silifke'ye MOBESE kurulacak

SİLİFKE'DE MOBESE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mersin'in Silifke ilçesinde suçları işlemeden engellemek ve kentin güvenliğini sağlamak amacıyla kurulması planlanan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi çalışmaları başladı.

Kurulacak olan sistem için proje hazırlamak amacıyla Ankara Bilgi İşlem Daire Başkanlığında MOBESE'den sorumlu Başkomser Mustafa Çiçek, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Şubesi Müdürlüğünden polis memuru Koray Güngör, Mersin Valiliğinden mühendis Metin Güneş, Cuma Yıldırım, Mersin Emniyet Müdürlüğünden polis memuru Mehmet Yüzük Silifke'ye gelerek İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ile birlikte Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı ziyaret etti. Heyet, ziyaretten sonra ise ilçe merkezinde MOBESE kameralarının kurulacağı yerlerde incelemelerde bulundu.

Ankara Bilgi İşlem Daire Başkanlığında MOBESE'den sorumlu Başkomiser Mustafa Çiçek, Kaymakam Damatlar'ı ziyaretinde kurulacak olan sistem hakkında bilgi verdi.

Kullanılacak kamera tipleri hakkında da bilgi veren Çiçek, özellikle ilçe girişlerine yerleştirilecek olan kameralar sayesinde çalıntı araçların geçişine izin verilmeyeceği gibi alarm sistemi sayesinde de çalıntı araçlara anında el konulup, suçluların da yakalanacağını kaydetti.

İlçede 32 noktaya 75 adet kameranın yerleştirileceğini ifade eden Çiçek, yaklaşık 800 bin ila 1 milyon lira maliyetli projenin hazırlanıp ihale edilmesinin ardından çalışmalara başlanacağı ve 3 ay gibi bir sürede de kurulacağını belirtti.

Kaymakam Damatlar da, konuşmasında, ilçede vatandaşların can ve mal güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu, bu sistemle de her türlü güvenliğin sağlanacağını söyledi.

Suçlularla mücadelenin kendilerinin asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Damatlar, "Bu sistem sayesinde güvenli bir kent olmamızın yanında suç oranlarında da büyük düşüş olacaktır. Böylelikle de çok sayıda emniyet mensubu arkadaşlarımızın yapacağı işin de asgariye indirilmesi sağlanacak" dedi.

İnsanların öncelik verdiği en önemli konunun güvenlik olduğuna dikkat çeken Damatlar, "Silifke'nin güvenliği Mersin'in güvenliği demektir. Böylesine önemli bir projeyi de 2011 yılının başlangıcında hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz ve yeni yılda böyle bir müjdeyi vermekten de onurluyuz" dedi.

Sistemin, halkın sağlığını, malını, can güvenliğini tehdit edecek her türlü dış etkilere ve kötü niyetlilere karşı asayiş ve güvenliğe katkı sağlayacağını anlatan İmişçi, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde katkı sağlayan ve sağlayacak olanlara teşekkür ettiğini söyledi.

SİLİFKE'DE MOBESE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 10:08:01
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 15:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?