7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

'Bitlis Ekonomisi ve Gelişimi' toplantısı

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, "Bitlis'in tarihi ve doğal güzellikleri dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi. 

Nemrut Kayak Tesisleri'nin açılışı için Bitlis'e giden İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bitlis Ekonomisi ve Gelişimi' konulu toplantıya katıldı. 

Bakan Aksu, yaptığı konuşmada, huzurun sağlanmasının yanında ekonomik refahı da sağlamanın hükümetlerin görevi olduğunu belirtti.
Son 4 yılda bölgede huzur ve güven ortamının sağlandığını belirten Aksu, şöyle konuştu: "Bugün Bitlis için önemli bir gün. Bir taraftan Türkiye'nin en büyük kayak pistinin açılışı yapılırken, diğer taraftan Bitlis'in ekonomisinin tartışıldığı bir toplantı yapılıyor. Bitlis tarihi ve doğal güzelliklere sahip bir il. Bugün Nemrut'taki bu tesisin yanına çeşitli yatırımlarda yapılmalı. Bunu da iş adamlarımız gerçekleştirecektir. Özellikle aramızda bulunan İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'na büyük görev düşmektedir. Gördüklerini İstanbul'da anlatarak yatırımların bu bölgeye kaymasını sağlayacaktır." 

Doğu'da, kış ve yaz turizmine önem verilmesi gerektiğini anlatan Aksu, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün açılan tesisin, Bitlis'in tarihi ve doğal güzellikleri dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu değerler iyi kullanıldığında turizm sektöründen faydalanılmaması için bir sebep yoktur."
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise, Türkiye ekonomisinin yüzde 50'sine sahip olan İstanbul Ticaret Odası olarak ülke genelindeki tüm odalarla kardeş olduklarını belirtti. Türkiye'de uygulanan teşvik sisteminin iki şekilde yapılması gerektiğini anlatan Yalçıntaş, şöyle konuştu: "Sektörel ve il bazında yapılması gereken teşvik sistemi, geri kalmış diye adlandırılan bu bölgelerde kalkınmayı daha da çabuklaştıracaktır. Bölgenin kalkınmasında tanıtım birinci önceliğiniz olmalıdır." 

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ise, yıllarca kar yüzünden göç veren Bitlis'in bu talihi şansa çevirmesi gerektiğine değinerek, "Ekonomisi kara dayalı birçok ülke var. Bunlar sadece kardan elde ettikleri para ile ekonomilerini düzeltiyor. Bunu dolara ve euroya çevirmemiz gerekiyor. Nemrut gibi bir tesise sahip olduğunuz için kendinizi şanslı saymalısınız. Burası hayal değil. Yeter ki iyi bir tanıtım yapılsın. Altyapı ve konaklama sektöründe sıkıntılar kısa sürede giderilirse bölge cazibe merkezi olmaya aday" dedi. 

Yaklaşık 4 saat süren toplantı Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile sona erdi. Toplantıya AKP Bitlis milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, Bitlisli iş adamları, İstanbul'dan yaklaşık 80 iş adamı katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 14:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil ivak IP: 85.98.67.xxx Tarih : 8.01.2007 09:59:53
Sayın Abdulkadir AKSU siz hele bi iş sorununu çözün bu memlekette yüzler ce genç batıda ne yapacağını bile bilmeden memleketi terk ediyor bu na çare bulmadan Bitliste hiçbişey yapamassınız nice gençler bıtıda tehlikenin tuzağına düşürülüyor