3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Doğalgaz kursuna yoğun ilgi

İstanbul Gaz Dağıtım ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) ile Erzincan Fatih Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi arasındaki işbirliğiyle yürütülen doğalgaz iç tesisatçılık geliştirme uyum kursu birinci bölümü tamamlandı. 

Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanununun 38. maddesine göre işletmelerde istihdam edilmekte olan personelin verimin yükseltilmesi ve bunları yeni teknolojilere uyumu, meslekte gelişimini sağlamak için kursun düzenlendiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Ala," 3 bölümden oluşan kursun birinci bölümü olan 25 saatlik 'Doğal gaz iç tesisatcılık (montaj) geliştirme ve uyum" kursuna 27 kursiyerin katıldığını belirtti. 

Ala " 3 gün süren kursta kursiyerlere İGDAŞ yetkilisi M.Zeki Çokgüler tarafından doğal gaz ile gerekli tüm bilgiler verildi. Kurs sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlara kursların bitimi sonrasında İç Tesisat (montaj) belgesi verilecek." dedi. 

İkinci grup 60 saatlik doğalgaz iç tesisatcılık geliştirme ve uyum kursu için de kayıtların başladığını vurgulayan Müdür Mehmet Ala," Bu kursumuza şuan itibariyle yoğun talep olmaktadır. Söz konusu kursların düzenlenmesinde amaç doğalgaz iç tesisatcılığı konusunda kurs ve hizmet içi eğitim görmemiş, kendilerini geliştirme fırsatı bulamamış kişilere bilgi ve beceri kazandırmak ve çözüm yolları göstermek. 2007 yılında Erzincan'da kullanıma başlanacak olan doğalgaz iç tesisatının yapımını tesisatcılara kavratmak ve onlara iş yapımı belgesi vermektir. Bu sayede yeni istihdam alanları açılmak suretiyle işsizlik bir nebzede olsa önlenmiş olunacaktır. Özellikle bu tür faaliyetler Erzincan için büyük önem taşımaktadır. Halkımızı bu konuda daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 17:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan Akkaya IP: 85.102.135.xxx Tarih : 20.12.2006 12:53:32
bu eğitimler memleketimiz için sevindirici OkanAkkaya