4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de yerel kıyafetli defile

Hakkari'de 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında Anadolu Ticaret ile Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen yerel kıyafetli defile büyük ilgi gördü.

Hakkari'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yörenin gelenek ve göreneklerini yansıtan bir sergi açıldı. Serginin açılış kurdelasını Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, İl Defterdarı Necmettin Arin, Hakkari Barosu Başkanı Necip Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ile Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mahmut Yimez birlikte kesti. Sergide öğrenciler ve bazı öğretmenler giydikleri yerel kıyafetlerle defileye çıktı. Yerel kıyafetlerle düzenlenen defile katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Mankenlere taş çıkaran öğrenci ve öğretmenlerin güzellikleri yerel kıyafetlerle farklı bir görüntüye neden olurken, defile katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Hakkari'nin gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı sergide kilim, heybe, şal, beşik, poşu, yünlü çorap, çanta gibi el sanatlarıyla, yöresel yemek ve tatlı çeşitleri yer aldı.

Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mahmut Yimen, her yıl olduğu gibi yörenin gelenek ve görenekleri ile gerçekleştirdikleri serginin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLYAS YAMAÇ IP: 212.156.0.xxx Tarih : 14.11.2008 09:14:01

örnek olmuşlar