19
Mayıs
2024
Pazar
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Ev hanımları sergi açtı

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde, ev hanımlarının yaptığı eserlerin yer aldığı ahşap boyama ve el sanatları sergisi açıldı.


Belediye Düğün Salonu’nda açılan sergiye Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cazim Çelik, Sarıkamış esnafları ve vatandaşlar katıldı. Sergide, amatör olarak el sanatları ve ahşapla uğraşan ev hanımı ve çeşitli mesleklerle uğraşan bayanların yaptığı çalışmalar yer aldı. Belediye Başkanlığının destekleriyle yaklaşık 9 ay süren çalışma sonucunda, 18 ev hanımı bölgesel kültürlerin yansıtıldığı ahşap boyama, el sanatları ve örgü çeşitlerini sergilediler.
Belediye Başkanı İlhan Özbilen, ev hanımlarının el becerilerini geliştirerek hem sosyal yaşama katılım hem de bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi. Özbilen, “Hanımlarımızın tüketici değil üretici olabilmelerini sağlamak için projeler geliştiriyoruz. Özellikle maddi durumu düşük ailelerin ev hanımlarının bu tür kurslara katılması çok önemli. Hanımların da aile bütçesine katkı sağlamalarını istiyoruz. Bu kurslara katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ayrıca sergiyi çok beğendiğini dile getiren Özbilen, beğenisini bir ahşap boyama tepsiyi eşine hediye alarak gösterdi.


Sergideki çalışmaları çok başarılı bulduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, “Evinde oturan değil üreten, bununla gurur duyan ve ürettiğini sergileyen bir topluluk var karşımızda. Kadınlarımızın hayatın her alanında özgürce bilgi ve becerilerini sergilemeleri gurur vericidir. Özellikle ev ekonomisi ve istihdam alanında daha büyük projelerle geniş kapsamlı çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz. El emeği ve göz nuru ile bu çalışmaları ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


El Sanatları öğretmeni Ülker Aksoy da, verdikleri eğitimle bayanlara hem faydalı bir uğraş kazandırmak hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Bayan kursiyerlerin yaptıkları eserlerin sergiyi gezenler tarafından takdirle karşılandığını ifade eden Aksoy, serginin 3 gün boyunca açık kalacağını belirtti.


Daha sonra sergiyi açan ev hanımları katılanlara yöresel yemeklerden velibağı, baklava ve çeşitli ikramlarda bulundular.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?