5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Fırtınada mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Muş merkeze bağlı Cevizlidere ve Alaniçi Köyleri'ne gitmek için yola çıkan 7 kişi, Çavuştepe mevkiinde fırtınaya yakalandı. 

Mahsur kalan üç öğretmen, üç imam ve bir köylüden oluşan ekip, cep telefonuyla yardım istedi. İl Jandarma Komutanlığı'ndan gönderilen helikopter, fırtına yüzünden iniş yapamayınca mahsur kalan vatandaşlar, Muş Dağclık Kulübü üyelerinden oluşan 10 kişilik ekip tarafından kurtarıldı.

Cevizlidere ve Alaniçi Köyleri'nde görev yapan öğretmen Yüksel Kılıçoglu, Burhan Taş ve Nadir Turan, imam Necmetin Özkan ile Muhittin Er ve Ramazan Özdemir, Şemsettin Toplu'nun kullandığı traktörle dün saat 12.00'de yola çıktı. İki bin 500 rakımlı Çavuştepe'de fırtınaya tutulan öğretmen ve imamlar, cep telefonuyla yardım istedi. Vali Ibrahim Özçimen'in talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir helikopter bölgeye gönderildi. Helikopter fırtına yüzünden iniş yapamayınca, bu kez Sivil Savunma Ekipleri ve Muş Dağcılık Kulübü üyelerinden oluşan 10 kişilik ekip yaya olarak yola çıkarıldı. Yedi saatlik yolculuğun ardından Çavuştepe Mevkii'inde mahsur kişilere ulaşan ekip, imam ve öğretmenleri alarak Muş'a döndü.

Öğretmenlerden Burhan Taş, “Bayram tatili nedeniyle memleketimize gitmiştik. Tatil dönüşü okula gitmek için yola çıktık. Ancak dağda şiddetli bir fırtınaya yakalandık. Yedi saat boyunca yardım bekledik, sonunda kurtarıldık” diye konuştu.

Öğretmen ve imamlar, hava koşulları düzelince köylerine gidecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 13:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?