5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi şüphesiyle ilk ölüm

Muş'un Kıyıbaşı Köyü'nde kestikleri horozu yiyen Alkan ailesinin 2 yaşındaki kızları Berfin'in 15 gün önce hayatını kaybetmesinin ardından, kuş gribi şüphesiyle ailenin bütün fertleri hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre, baba Abdullah Alkan tarafından kesilen horoz anne Hatice Alkan ve kızı Neşe Alkan tarafından temizlendikten sonra ailenin bütün fertleri tarafından akşam yemeğinde yendi. Bir gün sonra horozu yiyen ailenin 2 yaşındaki kızları Berfin Alkan'ın aniden hayatını kaybetmesinden sonra, ailenin 15 yaşındaki kızı Neşe Alkan da bir hafta önce rahatsızlanarak Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan Neşe Alkan, daha sonra kuş gribi şüphesiyle Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Genç kız, Diyarbakır'da tedavi altında bulunurken, dün gece ailenin 4 yaşındaki çocuğu Hüseyin'in de ateşinin yükselmesinin ardından, kuş gribinden korkan anne Hatice Alkan olayı Muş Valiliği Kriz Masası'na bildirdi. Muş Valisi İbrahim Özçimen'in talimatları doğrultusunda Kıyıbaşı Köyü'ne giden 112 Acil Servis ekipleri 4 yaşındaki Hüseyin'e ilk müdahaleyi evde yaptı. Daha sonra anne Hatice Alkan ve Hüseyin Alkan, Muş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Şu anda Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde tedavi altında bulunan Neşe Alkan'dan alınan numunelerin incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiği ve sonucun henüz gelmediği bildirildi. Olayın ardından Kıyıbaşı Köyü'ndeki vatandaşlar, köylerindeki kanatlı hayvanların tamamının itlaf edilmesi için başvuracaklarını söyledi. Anne Hatice Alkan ise kendisi ve kızı Neşe'nin horozu temizlediklerini, diğer iki çocuğunun da kendilerinin yanında olduğunu, ancak kuş gribinin hiç aklına gelmediğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 11:58:49
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 14:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?