18
Mayıs
2024
Cumartesi
BULANIK - MUŞ

Bulanık-Bingöldek Köyü öğrencileri ilk kez önlük giydi

 

Muş’un Bulanık İlçesi’nin Bingöldek Köyü İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler ilk kez önlük giymenin sevincini yaşadı.

40 hane ve 400 nüfuslu Bingöldek Köyü’nde ailelerin maddi durumlarının düşük olması sebebiyle okula önlüksüz giden öğrenciler, Rize’nin Güneysu İlçesi’nin Ulucamii İlköğretim Okulu’ndan kendilerine gönderilen önlük ve kırtasiye malzemelerini alan minikler daha iyi bir eğitim görme fırsatına kavuştular.

Rize’nin Güneysu İlçesi’nde ki Ulucamii İlköğretim Okulu tarafından kardeş okul olarak kabul edilen Bingöldek Köyü İlköğretim Okulu’na gönderilen kırtasiye malzemeleri, öğrencilere büyük sevinç yaşattı. Önlük, kalem, defter, silgi, boya kalemi, kalemtraş ve sulu boyadan oluşan yaklaşık 2 milyar lira değerindeki kırtasiye malzemelerini alan öğrenciler, ilk kez önlük giymenin de sevincini yaşadı. 4. sınıfa gittiğini ve ilk kez önlük giydiğini anlatan Hülya Polat, "Ben bugüne kadar hiç önlük giymemiştim. Öğretmenimiz bize kırtasiye malzemesi getirtti ve biz de yardımlarımızı aldık. Çok mutluyuz" dedi.

Rize’nin Güneysu İlçesi Ulucamii İlköğretim Okulu’ndan gelerek Bingöldek Köyü İlköğretim Okulu’nda asker öğretmen olarak görev yapan ve Bingöldek Köyü’ndeki 40 öğrenciye eğitim veren öğretmen Eyüp Eroğlu da, "Asıl görev yerim Rize Ulucamii İlköğretim Okulu. Yaklaşık 2 hafta önce oradaki öğrencilerimden bir telefon geldi ve Bingöldek Köyü İlköğretim Okulu’nu kardeş okul olarak seçtiklerini söylediler. Şu anda doğru dürüst kıyafeti, defteri, kalemi olmayan öğrenciler çok mutlular. Birçok öğrencimin ilk kez önlüğü, defteri, kalemi oldu. Bu yardımda emeği geçen herkese yürekten çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha-bulanık
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 12:54:11
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 11:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?