20
Nisan
2024
Cumartesi
VAN

23 köyle bağlantı yok

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 23, Muş'ta 4, Bitlis'te 26 ve Hakkari'de 4 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde hafta içinden bu yana etkili olan kar nedeniyle il genelinde halen 23 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalara devam ettiği bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölge genelinde havanın açık geçeceğinin beklendiğini bildirdi.

Gün içinde hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olacağını belirten yetkililer, eğimi fazla dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesi ile kuvvetli buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bitlis, Muş, Hakkari

Bir haftadan bu yana devam eden yol açma çalışmalarının ardından halen 26 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis'te, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı kentte, vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkati olmaları gerektiğini bildiren yetkililer, uzun yola çıkacak sürücülerini de araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 4 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta da karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise il genelinde 4 köy ve 22 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı 14:04:36
Güncelleme :19 Aralık 2013 Perşembe 18:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?