17
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇESARAY - VAN

Ulaşım sorunu çözülünce, meyve ve sebzeler ucuzladı

Bahçesaray’da yapılan yol genişletme ve ıslah çalışmalarının ardından Cumhuriyet tarihinde ilk kez kış mevsiminde bu kadar kolay ulaşım sağlandı. Ulaşım sorununun çözülmmesi sayesinde Bahçesaraylı vatandaşlar da meyve ve sebzeleri daha ucuz fiyata alabilme imkanına kavuştu.

Yılın yaklaşık 6 ayı yollarının kardan kapalı olmasıyla sık sık gündeme gelen Bahçesaray İlçesi'nde esnaf, yeni yola kavuşmakla birlikte sonbahar mevsiminde gıda stoku yapmaktan vazgeçti. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 ay boyunca yapılan yol genişletme ve ıslah çalışmalarının ardından halk artık muz ve kivi gibi günlük sebze ve meyveyi daha ucuza yiyebiliyor. Yıllardır ilçede manavlık yaptığını belirten Cihan Güzel, artık bu yıl daha ucuza taze sebze ve meyve getirme imkanına kavuştuklarını söyledi.

Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan ise daha önce 7 aylık gıda maddelerini stokladıklarını, ancak yolların yapılmasıyla birlikte böyle bir endişelerinin olmadığını ifade etti. İlçenin büyük bir rahatlığa kavuştuğunu da kaydeden Başkan Orhan, "Şimdi sizler bu karda kışta Bahçesaray'a gelmişseniz demek ki ilçede çok şeyler değişmiştir. Bahçesaray'ın doğası, coğrafyası değişmedi. Ama ilçeyi idare eden yönetim değişti. Bahçesaray İlçesi'nin geri kaldığını herkes biliyordu. Bu yıl yardım eli uzatıldı. Yolun dışında ilçede birçok yeni şeyler daha yapılacak. Her yıl büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Bazen bir ay, bazen iki ay yollarımız kapalı kalıyordu. Açık olduğu zamanda Bahçesaray ile Van arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri vasıflı yolcu istiyorlardı. Çünkü araçlarının yolda kalacağını biliyorlardı. O zamanda halatı kavrayabilecek güçlü kuvvetli insanlar lazımdı. Ama bu yıl mucize denecek kadar kısa bir zamanda karayolları ekipleri bizim yolumuzu yaptılar. Yol yapıldıktan sonra Bahçesaray'da neler değişmedi ki? Örneğin biz sebze ve meyveyi çok pahalıya yerdik. Bütün gıda maddelerimizi 7 aylık stoklardık. Yol kapanmadan malzemelerimizi temin edelim derdik. Ama şimdi vatandaşın öyle bir endişesi yok. Bahçesaray çok büyük bir rahata kavuştu" dedi.

Bu yıl birkaç günün dışında yollarının hiç kapalı kalmadığını söyleyen Kaymakam Mehmet Sinan Yıldız ise emeği geçenlere teşekkür etti.
Alınan bilgiye göre, karayolları ekipleri yol genişletme ve ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Gülşen Bilican
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 11:58:06
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 11:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?