4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Hastanede 'iş' eylemi

HASTANE ÇALIŞANLARININ PROTESTO GÖSTERİSİ

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde çalışan 182 temizlik işçisi, 31 Ekim 2009 tarihinde işten çıkarılacaklarını öğrenince hastane önünde eylem yaptı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin temizlik ihalesini alan Okyanus Şirketi bünyesinde çalışan 182 işçi, Devlet Hastanesi ile söz konusu şirket arasındaki sözleşme tarihinin sona ermesiyle birlikte 31 Ekim tarihinde işten çıkarılacak. İşçiler hastane önünde toplanarak durumu protesto etti.

Hastanede çalışan temizlik işçileri adına konuşan Emine Kurtulmuş, 182 işçinin bir anda hiçbir şey yok iken işten çıkarılmasına bir anlam veremediklerini ve neden çıkarıldıklarını öğrenmek istediklerini belirtti. Yaptığı açıklamayı temizlik işçileri adına yaptığını söyleyen Emine Kurtulmuş, şirket sahiplerinin cezaevinde olmasına rağmen aylıklarının ve primlerinin gününde ödendiğini ifade etti. Çalışan işçilerin bazılarının on yılı doldurduğunu ve bir kaçının on yılı da geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, işten çıkartılmaları sonucunda çocuklarına bakamayacaklarını bildirdi.

"Ekmeğimizi geri istiyoruz" diye slogan atan işçilere Türk-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu da destek verdi. Muharrem Uslu, işçilerin haklarının yendiğini ve bu sorunun bir an evvel düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Protesto esnasında bazı kadın ve erkek işçilerin gözyaşlarını tutamadığı görülürken, bir kadın fenalık geçirdi. Fenalık geçiren kadına ilk müdahale mesai arkadaşlarından geldi. Yaşlı kadın daha sonra acil servis bölümüne götürüldü.

İşçiler daha sonra sessizce dağıldı.

HASTANE ÇALIŞANLARININ PROTESTO GÖSTERİSİ
HASTANE ÇALIŞANLARININ PROTESTO GÖSTERİSİ
HASTANE ÇALIŞANLARININ PROTESTO GÖSTERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 18:10:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 00:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?