16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Tariş'in tartışmalı arsası satıldı

Kuşadası’nda 10 yıldır tartışma konusu olan ve belediye meclisi tarafından yeşil alan ilan edilen Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’ne ait arsanın satıldığı açıklandı.

AA muhabirinin Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğinden edindiği bilgiye göre, Kuşadası Atatürk Bulvarı Derici Otel yanında otopark olarak kullanılan 7 dönümlük arsa Türk, İngiliz, Arap ve İtalyanlardan oluşan konsorsiyuma satıldı. Konsorsiyum ortağı Enginsan Kültürsan Demsan Şirketler Grubu Genel Müdürü Erol Koç, alanda 5 yıldızlı, 15-16 katlı ve bin yatak kapasiteli bir otel yapmak istediklerini söyledi.

Proje için 45 milyon YTL yatırım yapmayı planlayan konsorsiyumun, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nden aldıkları arsanın yanı sıra aynı bölgede Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ile Tariş Üzüm Birliği’ne ait arsalar için de görüşmelerde bulundukları, otel yapılacak bölgenin toplam 10 dönümlük arsayı kapsadığı belirtildi.

TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU
Tariş’in sahibi olduğu arsa, geçmiş dönemlerde üç kez ihaleye çıkarılmasına rağmen satış girişimleri başarılı olmamıştı. Kuşadası’nın en değerli noktalarından biri olması nedeniyle daha önceki ihalelerinde çeşitli tartışmaların yaşanmasının ardından 1997 yılında dönemin Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, satış yapılmaması durumunda bölgeyi yeşil alan ilan edeceklerini açıklamıştı.
Berberoğlu’nun açıklamasından sonra ihale iptal edilmişti.

Tariş, 2004 yılında açık artırma yoluyla arsayı iki defa ihaleye çıkarmış, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, belediye meclisinden bir karar daha çıkarılmasını sağlayarak arsayı yeniden yeşil alan ilan ettirmişti. Belediyenin aldığı kararlar nedeniyle yatırımcılar ihalelere ilgi göstermemiş, arsanın fiyatının düşmesi üzerine satış ihaleleri de iptal edilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 18:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?