26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İçişleri Bakanı Güneş İzmir'de

22 Temmuz'daki genel seçimlere yönelik yapılacak 'Bölge Güvenlik Toplantısı' için İzmir'e gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürülüğü'nü ziyaret etti. İzmir Valiliği ziyaretinde Vali Yardımcısı Celalettin Eran, Jandarma Genel Komutanlığı Temsilcisi Tuğgeneral Mehmet Çörten ve İller İdaresi Genel Müdürü Ahmet Altıparmak hazır bulundu.

İzmir Valiliği'ni ziyaretinde bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Güneş, terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Terörün Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hiçbir zaman bozamayacağını ifade eden Bakan Güneş, "Bu sabah erken saatlerde yine bir şehit haberi aldık Gümüşhane merkezine yakın bir yerde. Bölücü töröristlerce açılan ateş sonucu bir erimizi kaybettik. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğine bütünlüğüne yönelecek hangi tür tehdit olursa olsan, hangi tür hain saldırı olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçleri ve tüm kurumlarıyla onlarla başa çıkacak güçtedir. Bu konuda yıllardır azimle, heyecanımızdan bir şey kaybetmeden, inancımızdan bir şey kaybetmeden mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Erzincan'da güvenlik güçlerimizin noktasını taciz eden bir grupla girilen sıcak temas sonucu 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Osman Güneş, ne olursa olsun terörle mücadeleden vazgeçilemeyeceğini belirterek, "Sık sık devlet görevlilerimizin de ifade ettiği gibi, terörle, şiddetle, masum insanların canına kastetmekle hiç kimse bir yere varamayacağını bilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin azim ve kararlılığı karşısında bu hain mihrakların hiçbir emeline ulaşamayacağını artık anlamaları gerekir. Eğer anlamazlarsa Erzincan'da başlarına gelen şey herzaman, her yerde başlarına gelir. Biz birlik ve bütünlüğümüzü korumak uğruna şehitler verdik. Gerekirse yeni şehitler de veririz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Yüce Atatürk'ün ifade ettiği ebediyete kadar payidar olmaya devam eder" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 15:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?