5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmirgaz'dan indirim müjdesi!

İZMİRGAZ DOĞALGAZ FİYATLARINDA İNDİRİME GİTTİ

İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İZMİRGAZ), yeni yılda İzmirlilere indirim müjdesi verdi. İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, düzenlenen basın toplantısı ile konut, ticarethane ve sanayi kuruluşlarında doğalgaz satış fiyatlarında yüzde 4,4 oranında, serbest tüketici doğalgaz satış fiyatlarında ise yüzde 1 oranında indirim yapıldığını açıkladı. Yandımata, söz konusu indirimin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini, abonelerin bu tarihten itibaren doğalgazı indirimli fiyat üzerinden kullanmaya başladıklarını kaydetti.

İzmirgaz Genel Müdürlük binasında İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş ve çok sayıda basın mensubunun katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında indirim kararını açıklayan Yandımata, İzmirgaz’ın İzmirlilerin şirketi olduğunu belirterek; “Böyle bir kararla İzmirlilerin karşısına çıkmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Yandımata, EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) mevzuatı gereği doğalgaz dağıtım firmalarının tedarikçi değiştirme hakkına sahip olduğunu, İzmirgaz’ın bu değişiklik hakkını kullanarak iki ayrı tedarikçi ile kontrat imzaladığını, bu anlaşmalardan doğan fiyat farkının da indirim olarak İzmirli doğalgaz müşterilerine yansıtıldığını belirtti.

Yeni düzenlemelerin ardından İzmir’de kullanılan doğalgazın eski ve yeni fiyatlarını açıklayan Yandımata, “İndirimden önce konut, ticarethane ve sanayide kullanılan doğalgazın ÖTV-KDV hariç metre küp fiyatı 0,505976 TL iken, indirimden sonra 0,483775 TL oldu. Aynı şekilde serbest tüketicilerde indirim öncesi doğalgazın ÖTV-KDV hariç metre küp fiyatı 0,471348 TL iken, indirimin ardından 0,466635 TL oldu” dedi.

EN UCUZ DOĞALGAZ

Doğalgazın ısınma, mutfak ve sıcak su amaçlı olarak kullanıldığını hatırlatan Yandımata, diğer enerji kaynaklarına göre son derece ucuz olan doğalgazın, bu indirimle birlikte konut ticarethane, sanayi abonelerinin ve serbest tüketicilerin bütçelerini daha da rahatlatacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 13:52:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?