5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konak’ın temizliği ona emanet

KONAK’IN TEMİZLİĞİ KADINLARA EMANET

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, belediyenin temizlik işlerini kadın başkan yardımcısına emanet etti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör’e bağlandı.

Günlük ortalama 600 ton evsel atığın toplandığı Konak’ta görevini başarıyla yürüten kadın başkan yardımcısı Serpil Güngör süpürme ve temizlik işlerini 150 personel ile sürdürüyor. Aralarında 12 kadının da bulunduğu süpürgeciler gün boyunca kentin temizliği için görev yapıyor.

Ana cadde, bulvar, meydan ve pazaryerlerini iki adet yol süpürme aracı ile üç vardiya halinde düzenli olarak temizleyen ekipler, vatandaşların güne temiz bir kentte başlamasını sağlıyorlar. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Kadın dostu kentte, temizliği de kadınlara emanet ettik. Özellikle süpürgeci kadınlarımız sokakları kendi evleri gibi titizlikle temizliyor. Avrupa’nın birçok kentinde kadın süpürgecileri gördüğümüzde şaşırırdık ve bu işleri nasıl yaptıklarını düşünürdük. Şimdi Konak ilçe sınırlarımızda da kadın süpürgeciler görev yapıyor. Önceleri bu durumu yadırgayan vatandaşlar, sonuçları gördükten sonra, kadın süpürgeci çalıştırdığımız için bize teşekkür ediyor” dedi.

Başkan Tartan, temizlik işleri müdürlüğünü, titizliliği ile bilinen Başkan Yardımsı Serpil Güngör’e özellikle emanet ettiğini belirterek “Vakumlu çöp toplama makineleri ile kilitli yol kaplama taşları, kaldırım taşları diplerinde sıkışan sigara izmariti gibi küçük boyutlu çöpler kolayca emiliyor, modern, hızlı ve detaylı temizlik yapılıyor. Kent temizliğinin yanı sıra, ilçemiz sınırlarında bulunan 15 adet pazaryeri temizlenerek yıkanıyor. İstinat duvarları, okullar, şehitlikler, mezarlıklar, parklar, sevgi yolları, sağlık ocakları, görüntü kirliliği yaratan eski metruk evlerin dış cephelerini de kireçle badana yaparak görsel temizliğe de önem veriyoruz. Konak Belediyesi’nin temizlik ekipleri çağdaş kentlere yakışır bir anlayış içinde çalışmaları yürütüyor. Bu anlayış içinde kadın elinin değdiği her yerdeki başarıyı görüyoruz” diye konuştu.

KONAK’IN TEMİZLİĞİ KADINLARA EMANET
KONAK’IN TEMİZLİĞİ KADINLARA EMANET
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 10:34:00
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 16:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?