5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kredi kartı çetesine darbe

KREDİ KARTI ÇETESİ YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından dört ilde yapılan operasyonda, sahte kredi kartı imalatı yapan 21 kişi yakalandı. 21 kişiden 15'i ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bilişim Suçlar Büro Amirliği ekipleri, C.S. (47) liderliğindeki suç örgütünün Rus hackerlardan para karşılığı elde ettikleri yerli ve yabancı kişilerin bilgileriyle sahte kredi kartı dolandırıcılığı yaptıklarını belirledi. İzmir, Antalya, Bursa ve İstanbul'da belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, liderliğini C.S.'nin yaptığı ileri sürülen 21 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

C.S., B.B. (22), E.S. (26), O.E. (26), H.Ş. (27), E.R.Ö. (28), U.Z.A. (26), O.E.(30), F.K. (32), M.K. (32), M.A.K. (31), M.A. (31), A.S. (39), U.Ö (31) ve M.K.Y. (46) emniyetteki işlemlerinin ardından örgütlü kredi kartı dolandırıcılığı ve sahteciliği suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Örgüt üyelerinin Rus hackerlardan para karşılığı elde ettikleri gerçek kişilerin banka bilgileriyle sahte kredi kartı yapıp kartları kuyumcu, telefoncu, gözlükçü ve turizm sektöründeki anlaşmalı işyerlerinde mal alım satımı yapmadan komisyon karşılığında kullanarak haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü. Şüphelilere ait ev, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda 17 adet sahte kredi kartı, 5 adet bilgisayar, 1 adet sahte kart imalatında kullanılan encoder cihazı, 2 flash bellek, 3 hafıza kartı, 2 adet

Rusya'ya gönderilen paraların makbuzu, 1 av tüfeği, 13 adet cep telefonu, 4 adet post cihazı ile 100'lerce sahte kredi kartlarına ait slip ele geçirildi. Örgüt üyelerinin kredi kartı dolandırıcılığından elde ettikleri paralarla alem yaptığı önü sürüldü. Örgüt üyesi U.Z.A.'nın bir otelde kadınlarla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Polisin gözaltına alınan kişilere yerli ve yabancı kişilerin banka bilgilerini temin eden 5 Rus hakkında da İnterpol'e yazı gönderdiği öğrenildi. Uzun zamandır yakalanması için çalışılan çete liderinin yakalanmamak için cep telefonu dahi kullanmadığı, yaptığı yazışmaları bilgisayarından özel bir programla sildiği ancak tüm yazışmalarını bir flaş bellekte muhafaza ettiği belirlendi. Çete lideri C.S.'nin evinin gözetlendiğinden kuşkulanarak birkaç gün bir terminalde yaşadığı, operasyon sırasında çete üyelerinden biri ile buluştuğu sırada yakalandığı öğrenildi.

KREDİ KARTI ÇETESİ YAKALANDI
KREDİ KARTI ÇETESİ YAKALANDI
KREDİ KARTI ÇETESİ YAKALANDI
KREDİ KARTI ÇETESİ YAKALANDI
KREDİ KARTI ÇETESİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 12:59:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 13:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?