5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Macera için hırsızlık moda oldu

TEHLİKELİ MODA

İzmir'de, geçen ay meydana gelen hırsızlık olaylarında, 5 üniversite öğrencisi genç kız "Macera" için lüks giyim mağazalarından hırsızlık yaparken yakalanmasının ardından başka bir üniversiteli kız, 5 ayrı mağazada çaldığı penye, badi, elbise ve bir çift ayakkabıyla birlikte mağaza görevlileri ve civarda gezen Huzur Timleri tarafından suçüstü yakalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü öğrencisi genç kızın daha önce yakalanan diğer beş kız öğrenci gibi sabıkası bulunmadığı belirtildi.

Karşıyaka Çarşısı'ndaki beş ayrı mağazada aldığı ürünleri üzerine takılan alarm sensörünü sökerek çantasına koyan Eda B. (20), son girdiği mağazadan da üç adet penye çalarak mağazadan dışarı çıkmak istedi. Bu sırada durumu fark eden mağazanın güvenlik görevlileri tarafından yakalanan genç kız civarda devriye gezen Huzur Timlerine teslim edildi. Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen Eda B.'nin çantasında yapılan aramalarda penyelerin yanı sıra yeni alındığı ve üzerinde barkodları bulunan badi,

elbise ve bir çift ayakkabı çıktı. Bunların da Karşıyaka'daki mağazalardan alındığını belirleyen polis, mağazaların yetkililerini karakola çağırdı. Çalınan malzemelerini polisten teslim alan mağaza yetkilileri, üniversiteli genç kızdan şikayetçi olmadı. Diğer üniversiteli kız öğrenciler gibi emniyette suç kaydı bulunmayan Eda B.'nin ifadesinde, hırsızlık yaptığını itiraf ettiği ancak çok pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

GEÇEN AY DA 5 KIZ YAKALANDI

Geçen Mart ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi H.Ö. (20), A.E.Y. (20), Ö.G. (21) ve İzmir'de özel bir üniversitede eğitim gören iki genç kız da yakalanmış ve pişman olduklarını belirttikten sonra sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmışlardı.

TEHLİKELİ MODA
TEHLİKELİ MODA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 10:54:05
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 15:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?