19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Urla'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

28 Ekim 2007 Pazar günü saat 13.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları 29 Ekim 2007 Pazartesi günü Urla Kaymakamı Şahin Bayhan'ın makamında kutlamaları kabul etmesiyle devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da katıldı. 

Urla 12 Eylül Stadyumundaki kutlamalar saat 10.00'da, Urla'daki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ve çok sayıda halkın katılımı ile yapıldı. Stadyumdaki kutlamalar saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Yavuz Bayram ve Belediye Başkan Vekili Bülent Nart'ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Kaymakamı Şahin Bayhan yaptı. Ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükran borcumuz olduğunu belirterek, “Türk Milleti yüzyıllar boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır. “Tek bir egemenlik vardır. O da Millet egemenliği” diyen Ulu Önder Atatürk, Türk ulusunu da arkasına alarak Kurtuluş mücadelesi vermiş, zafer elde etmiş ve Cumhuriyet'i ilan etmiştir. Cumhuriyetimize kastetmek isteyecek iç ve dış düşmanlarımız olacaktır. Bu düşmanlar her zaman karşılarında Türk milletini bulacaklardır” dedi. Urla Lisesi, Urla Çok Programlı Lisesi, 80. Yıl Gazi İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Özel Yarımada Anaokulu ve Özel Pembe Düşler Anaokulu'ndan öğrenciler Cumhuriyet ile ilgili şiir okudular. Törende Cumhuriyetimizin 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi.
Urla Halk Eğitimi Merkezi Halkoyunları ekibinin folklor gösterilerinin ardından tören merasim geçişiyle sona erdi. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 20.00'da Urla Kaymakamlığı tarafından Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 13:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?