7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

SGK sahte boşananların peşinde

SGK, SAHTE BOŞANANLARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kenan Şenol, emekli maaşı alabilmek için sahte (muvazaalı) boşanma işlemi yapanları yakın takibe aldıklarını bildirdi.

Baba ya da annesinden kalan emekli maaşını alabilmek için sahte boşanma işlemi yapan kadınları kurum tarafından oluşturulan özel bir ekibin yakın takibe aldığını ifade eden Şenol, bu güne kadar boşanma işlemi şüpheli görülen aralarında 58 Simavlı olmak üzere toplam 174 kadın hakkında yapılan incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Denetçiler tarafından oluşturulan 6 kişilik özel ekibin kadınların birçoğunun resmi boşanma işlemleri gerçekleşmesine rağmen eşiyle birlikte yaşadıklarını tespit ettiklerini vurgulayan SGK Kütahya İl Müdürü Kenan Şenol, anlaşmalı boşanan kadınların aldıkları maaşların faiziyle geri alınacağını söyledi.

Vefat eden anne veya babasından kalan maaşı miras yapmak isteyen kadınlara göz açtırmadıklarını bildiren Şenol, denetçilerden oluşan 6 kişilik özel ekibin Kütahya merkez ve 12 ilçesinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü, 174 kadın hakkında yapılan incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

Sahte boşanmalara karşı ayrıca nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Şenol, açılan dava sonucu kişilerin 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 11:51:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 19:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?