20
Nisan
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Tavşanlı'nın '100'ü güldü

Türk futbolunun efsane takımı Göztepe sezonun son ve en kritik maçında seyircisi önünde Tavşanlı Linyitspor'a mağlup olarak PTT 1. Lig'den düştü. 

PTT 1. Lig'in 34. ve son hafta maçında düşmeme mücadelesi veren iki ekibin maçında Göztepe ile TKİ Tavşanlı Linyitspor karşı karşıya geldi.
İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Tavşanlı 1-0 kazanarak Göztepe'yi 2. Lig'e itti.

Mücadelede Tavşanlı'ya galibiyeti getiren tek golü 80. dakikada Agbetu kaydetti.

Maçta çıkan olaylar nedeniyle hakem Fırat Aydınus, 85. dakikada maçı durdurdu. Taraftarların sloganları ve çıkan kavgalar yüzünden karşılaşma bir süre tamamlanamadı. Polis, koltukları kırıp sahaya atan ve oyun alanına girmeye çalışan taraftarları cop ve biber gazıyla durdurmaya çalıştı. Öte yandan maçı 14 bin taraftarın izlediği öğrenildi.

Karşılaşmada alınan bu skorun ardından Göztepe 37 puan ile 16. sırada kalırken TKİ Tavşanlı Linyitspor ise 38 puana yükseldi ve sezonu 15. sırada tamamladı. Böylelikle sarı-kırmızılı ekip Ankaragücü ve Kartalspor'dan sonra lige veda eden 3. ekip oldu.

TARAFTARLAR BAŞKANIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un attığı golden sonra tepki göstermeye başlayan Göztepe taraftarı, 85. dakikadan itibaren kapalı tribündeki koltukları söküp sahaya atmaya başladı.

Bu sırada kapalı tribünden bir kaç Göztepe taraftarı, protokol tribününe giderek müsabakayı izleyen Göztepe Kulübü Başkanı İmam Altınbaş ve Göztepeli yöneticilere saldırmak istedi. Güvenlik güçlerinin ve tribündeki diğer kişilerin araya girdiği taraftarlar olay yerinden uzaklaştırıldı.

Olaylar sırasında bir kaç taraftarın yaralandığı görüldü.

TAVŞANLI'NIN 100'Ü GÜLDÜ

PTT 1. Lig'de son haftaya düşme hattında giren TKİ Tavşanlı Linyitspor, 1. Lig'deki 100. maçında Göztepe'yi 1-0 mağlup ederek ligde kalmayı başardı.
Bu sonuçla puanını 38'e çıkaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, rakibi Göztepe'yi puan sıralamasında geçerek ligde kalmayı başardı. PTT 1. Lig'de Göztepe müsabakasıyla play-off maçları hariç 100. maçını geride bırakan TKİ Tavşanlı Linyitspor, gelecek yıl PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

PTT 1. Lig'de ilk kez yükseldiği 2010-2011 sezonunda teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çok başarılı bir yıl geçiren ve play-off'a kalmayı başaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk turda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a elenmişti.

GÖZTEPE'DEKİ KAN DEĞİŞİKLİĞİ İŞE YARAMADI

Lige iddialı bir kadro ve teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde başlayan Göztpe ise ilk haftalarda istediği sonuçları alamayınca Kalpar'ın yerine Kemal Kılıç'la yoluna devam etti.

Ancak alt sıralardan bir türlü uzaklaşamayan sarı-kırmızılı ekip, ligin son maçında düşme hattındaki TKİ Tavşanlı Linyitspor'la kader maçına çıktı. Rakibine 1-0 mağlup olarak 37 puanda kalan Göztepe, lige veda etti.

...
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2013 Pazar 22:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?