5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Dev uyuşturucu operasyonu!

TURGUTLU'DA YAKLAŞIK 1 TON UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaklaşık 100 polis ve jandarma ekiplerinin katılımı ile yapılan operasyonda 961 kilo 900 gram esrar maddesi ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi.

Manisa ve Turgutlu'nun geçmiş tarihin en büyük esrar operasyonunda yaklaşık 1 ton esrar maddesi ele geçirilmesi sevince neden oldu. Cuma günü Turgutlu'da Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin katılımı ile eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonda 961 kilo 900 gram esrar maddesi, bin 480 kök kenevir bitkisi, 227 kök kenevir bitkisi kökü, 1 adet hassas terazi, 1 adet terazi, 2 adet senet, bir adet tabanca, 4 adet 9mm çapında fişek, 3 adet şarjör, 2 adet kurusıkı tabanca ve buna ait şarjörler, 84 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 2 adet av tüfeği, 14 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların tamamının ruhsatsız olduğu öğrenildi.

 

DEĞERİ 3,5 - 4 MİLYON TL

Turgutlu ve çevresinde yapılan operasyonda M.K(40), H.K.(28), F.K.(56), İ.K(29), A.Ç.(29), H.A.(30) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda ele geçen esrar Turgutlu tarihinde bir operasyonda ele geçirilen en çok uyuşturucu madde olarak tarihe geçti.

Yakalanan esrar maddeleri kamyonlarla Turgutlu Polis lokalinde getirilerek basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Manisa İl Emniyet Müdür yardımcısı H. Bayram Altunay, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Akça, Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Faruk Nalçacı katıldı. Ele geçirilen esrar maddesinin satıldığı taktirde piyasa değerinin 3.5 ile 4 milyon TL arasında olduğu açıklandı.

 

PERSONELE TEŞEKKÜR

Yapılan başarı operasyon sonrasında Turgutlu Polis Lokali'nde düzenlenen basın toplantısına katılan İl Emniyet Müdür Yardımcısı H. Bayram Altunay, "Öncelikle bu başarılı operasyonun yapılmasında ve malzemenin ele geçirilmesinde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim. Uyuşturucu madde yetiştirip satışını gerçekleştiren kişilere yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek. Yapılan bu operasyon Manisa tarihinin en büyük operasyonu. Ele geçirilen maddeler İzmir ve Manisa bölgesine pazarlanacaktı.

Bu başarılı operasyonun gerçekleşmesinde duyarlı vatandaşlarımıza ihbarlarından dolayı teşekkür ederim. Okulların açılması ile birlikte aileleri daha duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan yapılan operasyonda yakalanan biri kadın toplam 6 kişi Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından Pazar günü sabah saatlerinde adli makamlara çıkartılırken mahkemenin geç saatlere kadar sürmesinin beklendiği öğrenildi.

TURGUTLU'DA YAKLAŞIK 1 TON UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 14:52:03
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 14:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?