22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dayakçı koca intihara kalkıştı

Muğla'nın  Bodrum İlçesi'nde eşine kafa atarak dişlerini kıran ve şiddet uygulayan 45 yaşındaki C.Ö, Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün balkonundan atlamaya kalkıştı.

Dayakçı koca kurum çalışanları tarafından son anda kurtarıldı. Eşinden özür dileyen ve barışmak istediğini söyleyen C.Ö, çok pişman olduğunu belirtti.

Bodrum'a bağlı Gümüşlük beldesinde oturan inşaat işçisi C.Ö, 16 Eylül 2008 tarihinde, 5 çocuğunun annesi eşi 25 yaşındaki S.Ö.'ye şiddet uyguladı. Yıllardır eşini döven C.Ö., olay günü eşine kafa attı, dişleri kırılan genç kadının koluna sıcak su döktü. Çöplerden hurda toplayıp ekmek parası kazanmaya çalışan S.Ö.'nün yüzünde ve vücudunda morluklar oluştu. Jandarma, C.Ö.'yü gözaltına alarak savcılığa sevk etti. S.Ö. ve 5 çocuğu, Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.

Savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.Ö., bu sabah saat 10.35'te Muğla Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurarak, çocuklarının ve eşinin hangi yurtta kaldığını öğrenmek istedi. Yetkililerin, eşi ve çocukları koruma programında olduğu için bu bilgiyi kendisine veremeyeceklerini açıklaması üzerine ısrar eden C.Ö. kurum içinde küfür etmeye başladı. Sakinleştirilmek istenen C.Ö. binanın balkonuna çıkarak intihar girişiminde bulundu. Balkon demirlerinden aşağı sarkan ve “Çocuklarımı görmek istiyorum. Eşimden özür diliyorum” diye bağıran kızgın babayı çalışanlar son anda kolundan tutarak kurtardı.

Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Alparslan, ailesinden ayrı kaldığı için psikolojik sorunlar yaşayan C.Ö.'yü ikna ederek, eşini ve çocuklarını dövmeyeceği taktirde onları barıştıracağı sözünü verdi. Alparslan, “Biz aile bütünlüğünü önemsiyoruz. Onları ileriki günlerde barıştırmayı planlıyoruz. Şu anda eşi ve çocukları bizim yurtlarımızın birinde koruma altında. Kendisine onların yerini söyleyemeyiz. Savcılıkta eşinin şikayeti var. Mahkeme kararının ardından gerekli işlemler yapılacak” dedi.

Dayakçı koca C.Ö. polisler tarafından ifadesi alınmak üzere Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüldü. Polislerin kendisini resmi araca bindirmesine tepki gösteren C.Ö., etrafa küfür ve hakaret dolu sözler söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:36:28
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 16:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?