22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Hollandalı geline Türk usulü düğün

Türk kültür ve geleneklerine hayran olan Hollandalı geline, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Akıncı köyünde Türk usulü kına gecesi ve düğün yapıldı.


Akıncı köyünde yaşayan Pirza Uslu ile daha önceden tanışıp evlenmeye karar veren Hollanda’nın Wagemingen şehrinde yaşayan Francien Meefaut; hayran olduğu Türk adet ve gelenekleri ile evlenmek isteyince Akıncı köyünde düğün hazırlıklarına başlandı. Pirza ve Francien çifti, Akıncı köyünde yapılan Türk usulü kına gecesi ve düğün ile dünya evine girdiler.


Düğünden bir gün önce Akıncı köyünde davullu zurnalı kına geçesi yapan Damat Pirza Uslu, çok sayıda kına gecesine gelen davetliler ile gönüllerince eğlendiler. Kına gecesinde Hollandalı gelinin eline kınasını oğlu Berend yaktı. Gece geç saatlere kadar süren Hollandalı gelinin kına geçesi, davul zurnadan sonra orkestranın çaldığı oyun havaları önünde davetliler birlikte gelin ile damat oyunlarını sergilediler. Bir gün sonra aynı yerde baloları olan gelin ile damat yine çok sayıda gelen gelinin akrabaları ve damattın akrabaları ve arkadaşları yeni çiftlere yalnız bırakmadılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?