5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Karahallı' lar birinci oldu

Uşak'ta bu yıl 3.'sü yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında, Karahallı İlçesi'ni temsil eden kadın çiftçiler birinci oldu.
Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasına, Uşak merkez ve 5 ilçeden toplam 12 kadın çiftçi katıldı. Yarışma öncesi açılış konuşması yapan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, yarışmanın 3 yıldır yapıldığını belirterek, "Geçen yıl bu yarışmaya ilgi büyük olunca bakanlık 2006-2010 yılları arasındaki tarım stratejisine dahil etti. Ülke genelinde tarım çalışanlarının yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. En önemlisi de ziraat sanatlarını uygulayan kesim kadınlardır. Bu nedenle kadın çiftçilerin teşvik edilip bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Biz ilimizde kadın çiftçilerimize yönelik bilgilendirme toplantılarını ve beslenme eğitimiyle ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Amacımız kadın çiftçilerimizin bilgilerini tazelemek ve tarım sektöründe var olduklarını ispat etmektir. Yarışmada il birinciliğini kazanan ekip, bölge ve Türkiye finalinde ilimizi en iyi şekilde temsil edecektir" diye konuştu.
Vali Kayhan Kavas, AK Parti Milletvekili Alim Tunç ve daire müdürlerinin de izlediği yarışma, son derece çekişmeli geçti. 15 sorulu yarışmada eşitlik bozulmayınca 10 yedek soruyla yarışma devam etti. Ancak eşitlik yine bozulmayınca altın soru uygulamasında Karahallı İlçesi'nden yarışmaya katılan Emine Kaya ve Esin Atak birinci oldu. Yarışma birincileri Mayıs ayında Muğla'da yapılacak olan bölge yarışmasında Uşak'ı temsil edecek. Yarışma sonunda kadın çiftçilere birer adet altın ve çeşitli hediyeler verildi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 21:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?