5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

6 milyon dolarlık yatırım

Uşak Ticaret Borsası, 2006 yılında yeni borsa binası ve gıda laboratuvarı yapmak için belediyeden arsa talebinde bulundu.

Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, 6 milyon YTL'lik yatırım yapacaklarını ifade etti. Yeni borsa binası inşasıyla ilgili projelerini anlatan Yıldıray Aydoğan, "Mülkiyeti belediyeye ait olan Çanlı Mevkii'ndeki Zahireciler Pazarı ile İnşaat Malzemeleri Kooperatifi'nin bulunduğu yerdeki 10 bin metrekarelik arsayı satın almak istiyoruz. Hayvan pazarı, tabakhane ve zahireciler bu bölgede bulunuyor. Ticaret Borsası 2001 yılında kuruldu. Şu anda borsamızda 5 kişi çalışıyor. 2006 yılında yapımına başlamak istediğimiz yeni binayı tamamladığımız takdirde 50 kişi çalışacak. 6 milyon YTL tutarında yatırım yapacağız. Bu kaynağın bir kısmını devre mülklerimizi satarak karşılayacağız. Yeni modern Ticaret Borsası'nda hizmet binası, gıda laboratuvarı ve alım satım laboratuvarı bulunacak. Ayrıca ihracat birimleri oluşturacağız. Tarım laboratuvarı kurulduğunda şu anda İzmir ve Konya'da yapılan tahliller ilimizde yapılacak. Bu sayede kayıt dışını da önleyerek tüm üretimi kayıt altına alma imkanımız bulunacak" dedi.

2004 yılında Uşak'ta 47 bin ton nohut üretimi gerçekleştiğini de ifade eden Yıldıray Aydoğan, "Gıda denetimleri ilimizde yapılamadığı için hem kayıt dışı artıyor hem de üreticimiz maddi kayba uğruyor. Gıda denetimi için İzmir ve Konya'ya giden üreticiler borsa binamız tamamlandığında denetimlerini bize yaptıracak. İlimizde yine günlük 350-400 ton arasında süt üretiliyor. Ancak aylık işleme giren süt miktarı 2 bin litre. Gıda laboratuvarı olmadığı için işlem gerçekleştiremiyoruz. İlimiz için çok önemli olan borsa binası ve gıda laboratuvarını 2 yıl içerisinde bitirip hizmete sokmak istiyoruz" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise, Ticaret Borsası'nın bu talebini değerlendireceklerini belirterek, belediye meclisinin konuyu bütçe komisyonuna havale ettiğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 12:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?