5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tarihi yerler restore ediliyor

AKP Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, Uşak'ı tarih ve turizm şehri yapacaklarını söyledi.

İlin tarihi itibariyle önemli bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Çağlayan, Karun hazineleri, dünyanın ikinci büyüğü olan Ulubey kanyonları, Banaz Ahat Akmonia antik şehri, tarihî evler, Kırık Minare, tarihî camiler, Blaundos ve Hacım Sultan gibi türbelerin şehri tarih ve kültür açısından zenginleştirdiğini kaydetti.

Tarihî evlerin restorasyon çalışmalarının Uşak Belediyesi tarafından devam ettiğini belirten milletvekili Çağlayan, yeni şehir müzesinin yapılmasıyla Uşak'ın tarihî yönden kabuğunu kıracağını ifade etti. Çağlayan, "Frigya destinasyonu kapsamında Hamam Boğazı turizm alanı ilan edildi. Uşak'ı tarih ve kültür şehri haline getireceğiz. Yeni müze, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç'un onayından geçti. Burada, daha önce sergilenmeyen tarihî eserler de bulunacak." dedi

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk ise, antik şehirleri, Hamam Boğazı, termal tesisleri, harabeleri, Karun hazineleri ve Ulubey kanyonları gibi değerleri tanıtarak turizmi canlandırmak istediklerini söyledi. Toplam 450 parçadan oluşan Karun hazinelerinin Uşak'ın sembolü durumunda olduğunu belirten Arıtürk, turistlerin yoğun ilgisini çeken bu hazineleri daha iyi bir alanda sergilemek zorunda olduklarını ifade ederek, aynı zamanda turistlere cazip gelecek yeni yatırımlar yapılması gerektiğini söyledi. Valilik öncülüğünde tren garında kurulması planlanan müzenin çok olumlu sonuç vereceğini kaydeden Arıtürk, "O bölgede hazineler, şehir tarihi ve kara trenler sergilenecek. Ayrıca yaşam alanları da bölgeyi cazip hale getirecek." diye konuştu.

Aşigo Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Barış Battal da, turizmi canlandırmaya yönelik girişimleri olduğunu söyledi. Turizm envanteri çıkarmak amacıyla Başaran Ulusoy'u davet ettiklerini ve program hazırlığında olduklarını dile getiren Battal, "Uşak'ın değerlerinin tanıtılarak turizmi canlandırılması, bizim için yeni bir iş kolu oluşturacak. Bu sadece bizi değil, bütün şehri canlandıracak." dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 10:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?