3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Askerden öğrencilere şefkat eli

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı 'Kardeş Okul-Kardeş Kurum Kampanyası' çerçevesinde Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın İlköğretim Okulu öğrencilerine 400 adet giyim malzemesi seti dağıttı.

Dağıtım törenine, Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak ve daire amirleri katıldı.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak, başlatılan kampanyanın oldukça anlamlı olduğunu belirterek, "Kardeş okul kampanyası çerçevesinde öğrencilerimize yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimli nesillerin yetişmesi için bize ne görev düşüyorsa bunu memnuniyetle yerine getirmeye her zaman olduğu gibi şimdi de hazır olduğumuzu belirtmemde fayda var. Geleceğin çocuklarda olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda bu tür yardımlar için desteğimizi her zaman sürdürmeye hazırız" dedi.

Kaymakam Ömer Kalaylı ise, ilçede başlatılan eğitime destek kampanyalarına yönelik ilgi ve alakanın artmasının kendilerine mutluluk verdiğini ifade ederek, "Bu konuda Tugay Komutanlığımızın geçmişte ve günümüzde eğitime destek noktasında çok saygın desteklerinin olduğunu belirtmemde fayda vardır. Eğitime destek veren tüm kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. Özellikle Mehmetçik tarafından yapılan bu yardımlar daha anlamlı ve daha gurur vericidir. Eğitim için devletin tüm imkanlarını seferber etmeye devam edeceğiz. Çünkü geleceğimiz tamamen eğitim üzerine kuruludur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, öğrencilere giyim malzemeleri seti dağıtıldı. Dağıtımda öğrenciler, kendilerine eşya dağıtan komutanlara teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 17:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?