3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dünya gıda günü etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 16 Ekim 'Dünya Gıda Günü' nedeni ile belediyenin denetiminden geçerek not alan lokanta sahiplerine Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile birlikte beyaz bayrak verdi.

Baydemir, "Sağlıklı Kent Sağlıklı Toplum" şiarı ile 5 yıl önce başlattıkları 'Beyaz Bayrak Projesi'nin meyvelerini kent genelinde topladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Dünya Gıda Günü nedeni ile daha önce Sağlık Daire Başkanlığı Gıda Müdürlüğü'nün denetiminden geçen lokantaları ziyaret ederek hak ettikleri 3 yıldızlı bayrakları verdi. Daha önceki denetimler sonucunda birer yıldıza sahip olan lokantalar yeniden yapılan denetimler sonrasında bayraklarındaki yıldız sayısını 3'e çıkarırken, başkanlar hassasiyetlerinden dolayı lokanta sahiplerine teşekkür etti. Baydemir, merkez ilçe belediyelerinin katkıları ile 5 yıl önce "Sağlıklı Kent Sağlıklı Toplum" şiarı ile başlattıkları Beyaz Bayrak Projesi'nin kent genelinde meyvelerini aldıklarını söyledi. Baydemir, Beyaz Bayrak Projesi ile başta lokanta, pastane ve hazır yemek üreten işyerleri gibi gıda üretimi, satışı ve toplu tüketiminin yapıldığı esnaf gruplarına yapılan teknik, fiziki ve hijyenik denetimler sonucu kentte daha sağlıklı, güvenilir ve ulaşılabilir kaliteli gıda sunumu yapıldığını ifade etti. Baydemir, "Bugün özellikle Beyaz Bayrakların asılı olduğu ve takdir belgelerinin bulunduğu işyerlerindeki hijyenik ve teknik gelişmelerle yurttaşlara güvenli gıda tüketimini sunmanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.

Büyükşehir Belediye Sağlık Daire Başkanlığı 16 Ekim Dünya Gıda günü dolayısıyla Yenişehir Belediyesi ile birlikte tüm ilçeleri kapsayan etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda hazır yemek üretiminin yapıldığı yemek fabrikalarının denetimleri tamamlanarak geçen not alanlara önümüzdeki hafta Beyaz Bayrak verilecek. Başta ev kadınları olmak üzere tüm tüketicilere yönelik gıdaların ambalajlanması, depolanması, muhafazası ve pişirme yöntemleri ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı broşürlerin dağıtımı yapılacak.

Bu amaçla ev ve işyerlerine broşür dağıtımı yapılacak. Ayrıca Sanat Sokağı, Mega Center ve Parkormanı gibi alanlarda standlar kurarak tüketicilerin bilinçlendirilmesiyle farkındalık oluşturulmasına dair danışmanlık hizmetleri yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?