24
Nisan
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Valilikten flaş açıklama

Diyarbakır Valiliği, Lice'deki olayların son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek için planladığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliği, Lice'deki karakol yapımı gerginliğiyle ilgili olayların son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek ve bundan sonra benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için planladığının değerlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, önceki gün Kayacık Jandarma Karakolu'nun inşaat çalışmalarını durdurmak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve akabinde karakola yönelik fiili taarruzda bulunulduğunu belirtilerek, karakolda görevli askerlerin bahse konu grubu karakola davet ederek diyalog kurmaya çalıştığı kaydedildi.

Karakola ateş açıldı

Buna rağmen grup içerisinden karakoldaki görevli askerlere ve inşaat alanına yönelik taş, ardından el yapımı patlayıcı madde ve molotofkokteyli atıldığına yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"İnşaat işçilerinin kullandığı çadırlar yanmış ve nöbet kulübesinde görev yapmakta olan askerlerimize yönelik molotofkokteyli saldırıda bulunulmuştur. Yapılan tüm uyanlara rağmen bahse konu grubun dağılmaması üzerine gazlı müdahalede bulunmuş, grup içerisinde karakola doğru ateş edilmesi üzerine güvenlik güçlerince havaya uyarı ateşi açılarak grubun dağılmaları istemiş ancak bahse konu grup dağılmamakta ısrar ederek, karakolun içine girmeye çalışmıştır. Devam eden olaylar sırasında gösterici grup içerisinden kimliği tespit edilmeye çalışılan şahıslar tarafından Kayacık Jandarma Karakolu'na ateş edilmiştir."

"Önceden organize edilmiş"

Yaşanan kaygı verici olaylar sonucu 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 9 vatandaşın da çeşitli yerlerinden yaralandığına yer verilen açıklamada, "Bahse konu olayda halkı provoke ederek, Kayacık Jandarma Karakolu'na saldırılmasına neden olan, bu önceden organize edilmiş olayın faillerinin tespitine yönelik kolluk kuvvetlerimiz ile adli ve idari mercilerimiz tarafından çok yönlü takibat yapılmaktadır" ifadesi kullanıldı.

"Kimse tahriklere kapılmasın"

Bu elim olayla ilgili çalışmaların çok yönlü ve kararlılıkla devam ettiği, çözüm sürecini bozmak isteyen uyuşturucu baronlarının ve ona yardımcı olan terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin her yönüyle incelendiği vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Güvenlik güçlerince bölgede son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek, huzur ve asayişin temini için bundan sonra bölgede yapılacak benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için söz konusu saldırı eylemini planladığı, bahse konu uyuşturucu faaliyetlerinden büyük menfaatler sağlayan grupların, çözüm sürecinin başlamasıyla elde ettikleri gelirlerin kaybedileceği korkusuyla süreci sabote etmek maksadıyla böyle bir girişimde bulundukları değerlendirilmektedir. Tüm halkımıza bu suç şebekelerine, zehir tacirlerine fırsat vermemelerini, bu oyuna gelmemelerini ülkemizde oluşan huzur ortamını bozmak isteyenlerin tahriklerine kapılmamalarını, sağduyulu hareket etmelerini temenni ediyoruz. Kimse tahriklere kapılmasın."

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği tarafından olay anı görüntüleri basın kuruluşlarına dağıtıldı.

Son dönemde uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu

Diyarbakır'da son 6 ay içinde düzenlenen operasyonlarda 6 ton 807 kilo 850 gram esrar ile 5 milyon 897 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yılın 6 ayında kent merkezi ile ilçelerinde düzenlediği operasyonlarla uyuşturucu ticareti ve ekimi yapan kişilere ağır darbeler vurdu.

Bölgede hava destekli yapılan kapsamlı operasyonlarda1 tonu toz, 4 tonu kubar olmak üzere toplam 5 ton esrar ele geçirildi.

Özellikle Lice, Kocaköy, Hani ve Silvan kırsalı ile Çüngüş'ün Yukarışeyhler beldesi kırsalında hava destekli yapılan ve yaklaşık yüzlerce askerin katıldığı operasyonlarda Milli İstihbarat Teşkilatı ekiplerinin de verdiği desteklerle 5,5 milyon kök Hint keneviri bulunarak, yerinde imha edildi.

Ele geçirilen Hint kenevirinden yaklaşık 110 ton esrar elde edilebildiği bildirildi. Ayrıca son 6 ay içinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda da 1 ton 807 kilo 850 gram esrar ve 78 ayrı alanda yapılan çalışmada ise 397 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Hint kenevirleri yakılarak imha edildi.

 

...
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2013 Pazar 14:12:16
Güncelleme :30 Haziran 2013 Pazar 14:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?