19
Nisan
2024
Cuma
MARDİN

Hepimizi yiyecekti!

Mardin’in Derik İlçesi’nde bugün akşam saatlerinde beyaz renkli bir sokak köpeği, önüne çıkan küçük-büyük, kadın-erkek toplam 19 kişiyi ısırdı.

Belediye ekipleri, kuduz olduğu söylentileri üzerine ilçede paniğe neden olan köpeğin bulunması için çalışma başlattı. Bu arada ilçede tedbir amaçlı yarın ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Derik İlçe merkezindeki Cevizpınar ve Bahçelievler Mahalleleri’nde saat 17.00 sularında, beyaz renkli bir sokak köpeği i3 yaşındaki Muhammed Mustafa Erdoğan’ı ısırdı. Sokak köpeğinin küçük çocuğu ısırarak parçaladığı yönündeki söylentilerin yayılması, ilçe merkezinde paniğe yolaçtı.

Köpeğinin ardından Şükriye Abak (27), Veysi Abukan (62), Meryem Aktaş (8), Fevziye Kapar (36), Zuhal Alas (18), Cahide Çeviren (68), Recep Çeviren (5), Recep Alacabek (9), Safura Abdan (6), Bedia Ablak (5 ), Berçem Görünen (15), Sultan Mercen (36), Süreyya Tanrısever (61), Ömer Ateş (3), Hatun Aktaş (73), Osman Çakı (8), Sakine Önen (33) ve Davut Palamut (78) olmak üzere toplam 19 kişiyi ısırdı.

Sokak köpeği tarafından ısırılan 19 kişi, Derik Devlet Hastanesi’ne gelerek gerekli pansumanları ve iğneleri yaptırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Derik Belediyesi ekipleri ortak çalışma başlatarak, ilçe merkezindeki sokak köpeklerini toplamaya başladı. İlçe halkı camiler yapılan anonslarla önüne çıkan herkesi ısıran köpek hakkında bilgilendirilip uyarıldı. Bu arada alınan tedbirler çerçevesinde ilçede ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

"BEYAZ KÖPEK HEPİMİZİ YİYECEKTİ"

Köpeğinin kafasını ısırdığı 8 yaşındaki Osman Çakı, yaşanan olay nedeniyle çok korktuğunu belirterek, "Arkadaşlarımla evimizin önünde oynuyorduk. Beyaz büyük bir köpek geldi ve hepimizi yemeğe çalıştı. Ben yere düştüm, kalktım kaçmaya çalıştım ama köpek kafamı ısırdı. Çok korkmuştum" dedi.

Sürreya Tanrısever adlı kadın ise, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinin önünde çocuklarıyla birlikte oturduğu sırada beyaz sokak köpeğin saldırısına uğradığını belirterek, "Ne olduğunu anlamadım. Bir anda kolumu ısırdı, sanki koparmak istiyordu. Ne olduğunu şaşırmış bir vaziyette ve acılar içinde bağırarak yardım istedim" diye konuştu.

Bahçeden eve dönmeye çalışan Davut Palamut ise yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

"Sebze bahçesinde ağaçların etrafını çapaladıktan sonra eve dönüyordum. Yolda aniden üzerime atlayan beyaz bir köpeğin saldırısına uğradım. Onu ellerimle tutmaya çalıştım. Ancak hem ağzı hem de ön ve arka ayaklarıyla elimi ve beni parçalamaya çalıştı. Sanki beni yemek istiyordu. Bu yaşıma geldim böyle bir köpek görmedim."

Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Bilek, köpeğin kuduz olup olmadığının belirlenmesi için öncelikle bulunması gerektiğini ifade ederek, vatandaşları ısıran sokak köpeğinin yakalanması amacıyla çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2013 Cuma 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?